GuidePedia

0
Καλό ταξίδι στης Παναγιάς τον μαχητή!

Αναμφισβήτητα ένας από τους πιό αγαπημένους μαχητές του Χριστού μας είναι για όλους εμάς, ο πατήρ Σάββας Αχιλλέως.


Μια ψυχή γεμάτη αγάπη για όλους. Ένας λόγος γλυκύς και παρηγορητικός για εμάς τους αμαρτωλούς και ταυτόχρονα καθάριος, γεμάτος δύναμη Χριστού. Ένας πνευματικός οδηγός, που δύσκολα βρίσκει κανείς στις μέρες μας, για να συμβουλευτεί και να ακούσει λόγια φωτισμένα.

Η είδηση της κοίμησής του μας συγκλόνισε όλους και μας συγκίνησε. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως όλοι εμείς αποκτήσαμε τώρα, έναν πολύ ισχυρό μαχητή, που πρεσβεύει στον Χριστό και αγωνίζεται για εμάς, με περισσότερες δυνάμεις κοντά στη Γλυκιά Παναγία του, που τόσο αγαπούσε.

Αν αυτός ο υπερήφανος και σκληροτράχηλος Έλληνας, που πολέμησε την τυρρανία των Άγγλων κατακτητών, με όλες του τις δυνάμεις, χύνοντας το αίμα του για την ελευθερία, σε ανείπωτα βασανιστήρια, έδειξε τέτοιο μεγαλείο σθένους και αυτοθυσίας στον αγώνα του, κατά των ανθρώπων βασανιστών, μπορούμε να φανταστούμε τη δύναμη και την αφοσίωση, με την οποία θα πολεμήσει στον πραγματικό κόσμο, ενάντια στις δυνάμεις του σκότους, για τα "παιδάκια" του, όπως μας αποκαλούσε όλους.
Για να βοηθήσει όλους εμάς, ενάντια στον αόρατο εχθρό, όπως έκανε σε όλη του τη ζωή, όταν εξόρκιζε τους δαίμονες, που βασάνιζαν δυστυχισμένους συνανθρώπους μας.

Τώρα πια, άξιε μαχητή της Παναγιάς μας, θα μπορείς να ενδυναμώνεις τα παιδάκια σου στον αγώνα τους κατά του Αντίχριστου με τις πρεσβείες σου και να ζητάς από τον Χριστό να μας δώσει τη δύναμη να μην Τον αρνηθούμε. Να μείνει μεθ' ημών ο Κύριος, όπως του ζητούσες πάντα.

Καλήν αντάμωση στη φωτεινή πατρίδα αγαπημένε μαχητή της Παναγιάς μας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top