GuidePedia

0
Ι.Μ. Φθιώτιδος
lam9
Τα Εγκαίνια του ενοριακού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νεράιδος Στυλίδος ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Ε' Κυριακή των Νηστειών, 6 Απριλίου.
Κατά την Εκκλησιαστική τάξη το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρη και στη συνέχεια εψάλλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.


Την κυριώνυμη ημέρα από πολύ πρωί οι ενορίτες είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν από την αρχή την πρωτόγνωρη γι' αυτούς ακολουθία των εγκαινίων, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρωτοπρ. π. Παναγιώτης Σερέτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας, διάβαζε ερμηνευτικό κείμενο της Ιεράς Μητροπόλεως για την κατανόηση εκ μέρους των πιστών όλων των τελουμένων.

Μετά την ακολουθία των Εγκαινίων τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο η πρώτη Αρχιερατική θεία Λειτουργία στην Εγκαινιασμένη Αγία Τράπεζα.


Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος π. Νικόλαος Κατσικονούρης με πολύ συγκίνηση ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την χαρά που έδωσε στην Ενορία της Νεράιδος με την τέλεση των Εγκαινίων και όλους όσοι βοήθησαν για την ολοκλήρωση του Ναού.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον εφημέριο για την αρίστη προετοιμασία των εγκαινίων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους ενορίτες για την συμπαράσταση στην διοργάνωση των εγκαινίων και την άψογη και ευλαβική στάση τους κατά την πολύωρη ακολουθία.
Μετά το πέρας της θείας Λειτουργία με το Αντίδωρο διενεμήθη σε όλους τους προσκυνητές ευλογία των Εγκαινίων.
Στην μεγάλη εορτή των Εγκαινίων έψαλλε βυζαντινός χορός υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ευθυμίου Τσούμα και παρέστησαν η Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή, ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος με Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Νεράιδας κ. Γ. Κατσικονούρης, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Κυριάκος Λιάκος, ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ κ. Μωράτης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Στυλίδος κ. Πανουργιάς Πανουργιάς, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Λιανός, εκπρόσωποι Συλλόγων και πλήθος πιστών από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή της Στυλίδος.
lam1
lam3
lam4
lam5
lam6
lam7
lam8
lam10
lam11
lam12
lam13
lam14
lam15
lam16
lam17

Δημοσίευση σχολίου

 
Top