GuidePedia

0
yiorgosthalassis.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΟ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.GR| Εύγε για την ομολογία πίστεως του. Εύγε για το πατερικό του ανάστημα. Καιρός να καταλάβουν ορισμένοι Ιεράρχες ότι η Εκκλησία δεν είναι το ιδιαίτερο κτήμα τους, αλλά είναι Σώμα Χριστού, το οποίο έχει ως Κεφαλή του τον Χριστό, ως βάση την Αγία Γραφή, και ως ερμηνευτή αυτής τους Αγίους Πατέρες. Ο Άγιος Απόστολος Παύλος υπενθυμίζει σε μία του επιστολή '' καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω.  ὡς προειρήκαμεν, καὶ ἄρτι πάλιν λέγω· εἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ' ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω.'' Γαλ. 1:8-9 ενώ σε άλλο σημείο τονίζει την σπουδαιότητα της παραδόσεως, της οποίας υπάρχει μέρος της η Αγία Γραφή, η οποία ουσιαστικά, πριν καταγραφεί εκ της εκκλησίας αποτελούσε προφορική παράδοση. 1 Γνωρίζω δὲ ὑμῖν, ἀδελφοί, τὸ εὐαγγέλιον ὃ εὐηγγελισάμην ὑμῖν, ὃ καὶ παρελάβετε, ἐν ᾧ καὶ ἑστήκατε,  δι᾿ οὗ καὶ σῴζεσθε, τίνι λόγῳ εὐηγγελισάμην ὑμῖν εἰ κατέχετε, ἐκτὸς εἰ μὴ εἰκῆ ἐπιστεύσατε. παρέδωκα γὰρ ὑμῖν ἐν πρώτοις ὃ καὶ παρέλαβον. Κορ. Α' 15:1-3. Ο λόγος και η πράξη αυτού του Ιερέα ας γίνει παράδειγμα προς μίμηση εκ του ποιμνίου της Εκκλησίας, δια να αντιληφθεί η Ιεραρχία, την σοβαρότητα της καταστάσεως.  Ο ΜΕ' Αποστολικός Κανών ξεκαθαρίζει '' Ἐπίσκοπος, ἢ πρεσβύτερος, ἢ διάκονος, αἱρετικοῖς συνευξάμενος μόνον, ἀφοριζέσθω· εἰ δὲ ἐπέτρεψεν αὐτοῖς ὡς κληρικοῖς ἐνεργῆσαί τι, καθαιρείσθω.

Εύγε και πάλι εύγε στον Ιερέα! Ακολουθεί η είδηση:

___________________________________________________________________________
Το πρωί της Πεντηκοστής και μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον ναό της Ι.Μ.Γωνιάς Κολυμπαρίου

(πλησίον της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης που πραγματοποιείται η Σύνοδος), τοποθετήθηκαν πολυθρόνες στο κέντρο του ναού παρουσία τριών Αρχιερέων λειτουργών και 15 Αρχιερέων συμπροσευχομένων προκειμένου να καθίσουν αλλόδοξοι που έχουν προσκληθεί ως παρατηρητές στη Σύνοδο.

Την ώρα που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει ο Εσπερινός της Γονυκλισίας, ένας από τους τρεις λειτουργούς ιερείς βλέποντας τους αιρετικούς αγανακτεί και κατευθυνόμενος στο Ιερό λέει στον διάκο: "Τι θέλουν αυτοί εδώ; Δεν φτάνει που τους βάλατε στον ναό, τους βάλατε να κάτσουν και μπροστά από τους Αρχιερείς μας".

Προσπαθώντας να μπει στο Ιερό, ένας παπικός σηκώθηκε απ' την πολυθρόνα και προσπάθησε να τον εμποδίσει να αποχωρήσει, ο Ορθοδοξος Ιερέας όμως τον προσπέρασε και μπροστά στα ανοικτά μικρόφωνα του Ιερού είπε: "Αφού δεν τους βγάζει κανείς απ' τον Ναό, φεύγω".

Κατόπιν αποχώρησε αδιαφορώντας για τον πιθανό πόλεμο που θα δεχτεί στη συνέχεια. Άξιος!

Δημοσίευση σχολίου

 
Top