GuidePedia

0
agioritikovima.gr


Οι ιερείς της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας που λειτουργούν στην περιφέρεια του Κιέβου λαμβάνουν απειλητικές επιστολές από πρόσωπα που αποκαλούν τον εαυτό τους πατριώτες της Ουκρανίας, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.

Την φωτοτυπία ενός από τα γράμματα αυτά που έλαβε ένας συνάδελφος από το Κίεβο, δημοσίευσε στο Facebook του ο υποδιευθυντής του τμήματος εξωτερικών σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασόφ.
Στην αρχή της επιστολής αναφέρεται: "Προειδοποίηση: δεν το αντιλαμβάνεστε, θα μιλήσουν με σας τα αυτόματα όπλα. Αν και δε θέλουμε καθόλου την αιματοχυσία. Έχετε 2 εικοσιτετράωρα να σκεφτείτε ".
"Εμείς, οι πατριώτες της Ουκρανίας», αναφέρεται στην επιστολή, « σας προτείνουμε να υπαχθείτε στην ηγεσία της Ουκρανικής εκκλησίας υπό την ηγεσία του Φιλάρετου (ορθογραφία του πρωτότυπου γράμματος) ή να αναχωρήσετε από το έδαφος της Ουκρανίας για να μην λάβουμε ριζικά μέτρα κατά του προσώπου σας".
Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου της Μόσχας, ξέρει για μερικές επιστολές αυτού του είδους. "Υπάρχουν στοιχεία ότι τέτοιου είδους γράμματα λαμβάνουν αυτές τις ημέρες και άλλοι ιερείς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ένα φυλλάδιο παρομοίου περιεχομένου τις προηγούμενες ημέρες εμφανίστηκε στην πόρτα του Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μπροβάρι ", αναφέρει ο ΝΙκολάι Μπαλασόφ.
Παλιότερα το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τις λογικές δυνάμεις της Ουκρανίας να σταματήσουν την κατάρρευση της χώρας στη σύγκρουση στο θρησκευτικό τομέα. "Στη Ρωσία προκαλούν ανησυχία οι συνεχιζόμενες στη Ρωσία αυθάδεις πράξεις των εξτρεμιστών οι οποίοι αφού πίστεψαν ακράδαντα στη δική τους ασυδοσία και έλλειψη τιμωρίας, συνεχίζουν να επιβάλλουν τη βούλησή τους και την τάξη τους ", αναφέρεται στη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.
"Δεν αποτέλεσε εξαίρεση και ο θρησκευτικό τομέας», επέστησαν την προσοχή στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας. «Ακολουθώντας την αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στο σκόπευτρο βρέθηκε η εύθραυστη ειρήνη μεταξύ των θρησκειών και θρησκευμάτων που διατηρούνταν μέχρι προσφάτως στη χώρα. Την παρούσα στιγμή προς τους ιερείς της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έγιναν πιο συχνές οι απειλές της φυσικής εξόντωσης, της καταστροφής των ναών στους οποίους λειτουργούν. Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν προσπάθειες κατάληψης των ιερών τόπων όχι μόνο της Ουκρανίας, αλλά και όλου του ρωσικού κόσμου, της Λάβρας του Κιέβου και της Λάβρας του Ποτσάγιεφ ".
"Όλα αυτά είναι άκρως επικίνδυνα, απειλούν για νέες διαταραχές και προκαλούν ακόμα περισσότερο σχίσμα στην ουκρανική κοινωνία», υπογράμμισαν στο Υπουργείο. «Καλούμε όλες τις λογικές δυνάμεις της Ουκρανίας να μην αφήσουν την περαιτέρω υποβάθμιση της κατάστασης και, αφού δεν είναι ακόμη αργά, να σταματήσουν την κατάρρευση της χώρας στην αντίσταση στον θρησκευτικό τομέα ".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top