GuidePedia

0
holynews.gr


Eκατοντάδες χριστιανοί πήραν τα όπλα και εκπαιδεύονται σε ένα πρώην αμερικανικό στρατόπεδο στους λόφους του βόρειου Ιράκ. Είναι αποφασισμένοι να επανακτήσουν τις πόλεις τους από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτουςπου κατέκτησαν εδάφη της χώρας τους την τελευταία χρονιά.

Νεοσύλλεκτοι σε ένα καινούργιο χριστιανικό ιρακινό τάγμα δήλωσαν ότι οι οικογένειές τους δεν προστατεύτηκαν επαρκώς από την ιρακινή κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι και ότι προσβλέπουν στην δημιουργία μιας ικανής δύναμης για να φυλάξουν τις πόλεις και τα χωριά τους ασφαλή ακόμα και μετά από μια ενδεχόμενη ήττα του Ισλαμικού κράτους.

«Θέλω να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας με την δική μας δύναμη » δήλωσε ο 26χρονος Nasser Abdullah. Οι σουνίτες γείτονές μας στα διπλανά χωριά υποστήριξαν τους εξτρεμιστές σουνίτες του ισλαμικού κράτους με αποτέλεσμα να καταληφθεί το ένα χριστιανικό χωριό μετά το άλλο στους κάμπους της Νινευή όπου ζουν οι χριστιανοί του ιράκ και άλλες μειονότητες.

Καθώς οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προήλαυναν οι κουρδικές δυνάμεις που τους είχε ανατεθεί η υπεράσπιση της περιοχής οπισθοχώρησαν με αποτέλεσμα οι κοινότητές μας να βρεθούν εκτεθειμένες στην απειλή.

«Δεν θα εξουσιοδοτήσουμε να ζήσουνε μαζί μας αυτοί που μας πρόδωσαν » δήλωσε ο Firas Metr, ένας 27χρονος ηλεκτρολόγος ο οποίος στρατολογήθηκε αν και δεν διαθέτει πολεμική εμπειρία. «Οφείλουμε να αυτοπροστατευθούμε και να προστατεύσουμε και το μέλλον μας.»

Περίπου 30.000 χριστιανοί εκτοπίστηκαν από τις πεδιάδες της ιστορικής και βιβλικής Νινευή.Μόνο μια χριστιανική πόλη η Al Qosh, και τρία μικρά χωριά παραμένουν ελεύθερα. Συνολικά 150.000 χριστιανοί του Ιράκ εκτοπίστηκαν από τις προγονικές εστίες τους από τότε που το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στην χώρα τους σύμφωνα με τους επικεφαλείς των χριστιανικών κοινοτήτων της χώρας αυτής.


Περίπου 2000 άνδρες κατατάχθηκαν και υπέγραψαν ότι θα συμμετάσχουν στο νέο αυτό τάγμα που δημιουργείται αλλά δεν είναι απόλυτα διακριτό αν όλοι αυτοί τελικά θα είναι σε θέση να λάβουν την απαιτούμενη εκπαίδευση.

«Έχουμε ανάγκη από την βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για να αποκτήσουμε βαρύ οπλισμό ώστε να υπερασπιστούμε τη γη μας » δήλωσε ο Michael ένας 28χρονος μαχητής.(AINA 4/2/15)



Δημοσίευση σχολίου

 
Top