GuidePedia

0
kithiraikanea.com

Με τσουχτερό κρύο και με -3 βαθμούς κελσίου αλλά με ήλιο διεξήχθη το μεσημέρι η τελετή Αγιασμού των Υδάτων στις 11.30 π.μ στο Καψάλι. 

Στον Αγιασμό χοροστάτησε ο πάντα ο Ακούραστος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων Αντικηθήρων κ.κ. Σεραφείμ μαζί με τον ιερό κλήρο.

Το παρόν στην τελετή έδωσαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νησιού και βέβαια την τιμητική του είχε το Λιμενικό σώμα και να αναφέρουμε ότι και φέτος όπως και κάθε χρόνο τον στολισμό του λιμανιού στο Καψάλι έγινε με πρωτοβουλία του προισταμένου του Λιμενικού Σταθμού κυρίου Γιώργου Καλλίγερου. 


Παρά το τσουχτερό κρύο ηταν μεγάλη η προσέλευση του κόσμου ο οποίος κατέκλυσε περιμετρικά το παραδοσιακό σημείο ρήψις του σταυρού, όπου τρεις κολυμβητές νεαρής ηλικίας αψηφώντας τα παγωμένα νερά βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό.

Παρόντες οι αντιπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος, οι αντιδημάρχοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλείου, οι διοικητές και προιστάμενοι υπηρεσιών, ο στρατιωτικός διοικητής Κυθήρων κύριος Αμπλιανίτης, ο προιστάμενος του Π.Κ. Κυθήρων Πυραγός κύριος Κωνσταντίνου, εκπρόσωποι του αστυνομικού τμήματος και του Λιμενικού σώματος.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου Χριστού στη Χώρα. 





Δημοσίευση σχολίου

 
Top