GuidePedia

0
pentapostagma.gr
tsipras-ierwnumos

ΣΧΟΛΙΟ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.GR : ''Μπράβο'' στους Έλληνες που τον ψήφισαν. Για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ελλάδος θα έχουμε και επίσημα Άθεη Κυβέρνηση. Να τους χαίρεστε! Η Πρώτη άρνηση του Χριστού και της Εκκλησίας μας, έρχεται... 

Πριν συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να δει τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Συγκεκριμένα, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα συναντήσει ο πρωθυπουργός σήμερα το μεσημέρι, πριν πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το ραντεβού του κ. Τσίπρα με τον κ. Ιερώνυμο θα γίνει στις 2 το μεσημέρι και προέκυψε κατόπιν αιτήματος του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Με αυτόν τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις με την Εκκλησία, σχέσεις που χτίζει τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άντρες θα συζητήσουν και αν θα δοθεί όρκος θρησκευτικός ή πολιτικός από τη νέα κυβέρνηση.


Νομίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αναλογιστεί  όλα εκείνα τα εκατομμύρια των χριστιανών ορθοδόξων που τον ψήφισαν και οι οποίοι επιθυμούν η νέα κυβέρνηση να ξεκινήσει το τόσο δύσκολο έργο της με την ευλογία του Θεού. Ανεξαρτήτως λοιπόν των προσωπικών του πεποιθήσεων, θα πρέπει να σεβαστεί τα φρονήματα όσων τον εξέλεξαν και τον έφεραν εδώ σήμερα. Ελπίζουμε να πάρει τη σωστή απόφαση…

ΝΕΩΤΕΡΟ

Πολιτική ορκωμοσία της κυβέρνησης- Στον Ιερώνυμο ο Αλέξης Τσίπρας

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο θα συναντηθεί σήμερα στις 14:30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση θα γίνει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών κατόπιν αιτήματος του νέου πρωθυπουργού. Μία ώρα μετά θα ακολουθήσει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Όπως επιβεβαιώνουν πολλά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώσει στον κ.κ. Ιερώνυμο ότι θα ορκιστεί πρωθυπουργός όχι με θρησκευτικό όρκο, αλλά με πολιτικό, καθιστώντας του σαφές ότι θα ήθελε να είναι παρών στην τελετή. 

Σύμφωνα με το iefimerida.gr από την άλλη, η ορκωμοσία του κυβερνητικού σχήματος στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου, ωστόσο εκεί θα βρίσκεται ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, έτσι ώστε όποιος από τους υπουργούς θέλει, να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο. Επιπλέον ο Αρχιεπίσκοπος θα είναι παρών στον αγιασμό της νέας Βουλής και με τον ίδιο τρόπο ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μπορεί να μη σηκωθεί όρθιος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top