GuidePedia

0
impantokratoros.gr


Αμέσως μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Φανάρι το 2006, ο π.Θεόδωρος είχε γράψει ένα κείμενο το οποίο δημοσιεύτηκε και στη Θεοδρομία και στον Ορθόδοξο Τύπο και σε άλλα έντυπα, με τίτλο: «Συνάντηση Βαρθολομαίου και Βενεδίκτου πάπα μακράν της οδού των Αγίων Πατέρων». Στο ακόλουθο απόσπασμα ομιλίας του, μας αναφέρει συνοπτικά τις  ενότητες αυτού του κειμένου:


  • Λύπη και πίκρα των Ορθοδόξων
  • Το ναρκωτικό του οικουμενισμού και του συγκρητισμού σε αυξημένες δόσεις
  • Τα βήματα του Αθηναγόρα δεν είναι βήματα των Αποστόλων και των  Πατέρων
  • Γκρεμίζεται ο φράκτης της Ορθοδοξίας. Ακοινώνητοι και αμνημόνευτοι οι Επίσκοποι
  • Καταφρόνηση των ιερών κανόνων και «Ένοχος ένοχον ου ποιεί»
Στο τέλος αυτού του κειμένου μνημονεύει μερικούς μόνον από τους Κανόνες που έχουν πλέον κουρελιαστεί από αυτούς που τους παραβαίνουν.

Μας εξηγεί γιατί ο πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι υπό καθαίρεση καθώς  επέτρεψε τον πάπα να ευλογήσει. Μας θυμίζει την δήλωση του πατριάρχη ότι οι Κανόνες είναι το τείχος του αίσχους.  Πρέπει να το γκρεμίσουμε και ότι οι Πατέρες που έκαναν τους Κανόνες είναι όργανα του αρχεκάκου όφεως.

Μας ομιλεί για τη νέα βαπτισματική θεολογία, που αναπτύσσεται τελευταία, σύμφωνα με την οποία δεχόμαστε το βάπτισμα όλων απ’όπου κι αν προέρχονται.

Πώς επιτρέπουμε τον πάπα να μπει στην εκκλησία ενώ δεν έχει αλλάξει τίποτα από τις αιρέσεις του; Αφού επιμένει στην αίρεση. Δεν πρέπει να προσευχόμαστε μαζί με αιρετικούς ή σχισματικούς.

Πρέπει να δεχόμαστε τους Κανόνες και όλα όσα λένε να τα ενισχύουμε. Όλους τους Κανόνες που όρισαν οι Άγιοι Πατέρες μας. Όχι να δημιουργούμε μεταπατερικά, μοντέρνα πράγματα και νέες θεολογίες.

Δυστυχώς όσα συνέβησαν φέτος στο Φανάρι ήταν αντίγραφο όσων συνέβησαν το 2006, χωρίς καμμία διόρθωση.

Επίσης μας αναφέρει σχετικά με την σύνοδο των ορθοδόξων που σχεδιάζεται να γίνει το 2016 (αν και ο π.Θεόδωρος εκτιμά ότι δεν θα γίνει), το πρώτο από τα θέματα που θα συζητηθούν λέγει ο πατριάρχης μας είναι η ένωσή μας με τον πάπα και δηλώνει ότι λυπάται που δεν θα είναι στη σύνοδο αυτή (ο πάπας). Επίσης δηλώνει ότι δεν μπορεί να γίνει οικουμενική σύνοδος αν δεν ενωθούμε με τον πάπα. Μα πώς έκαναν οι Άγιοι Πατέρες συνόδους; Χωρίς τους αιρετικούς. Οι αιρετικοί είναι υπό κρίσιν. Όπως λέει ο π.Θεόδωρος, σ’αυτήν τη σύνοδο ο πάπας δεν πρέπει να κληθεί ως μέλος, πρέπει να κληθεί ως κατηγορούμενος, όπως εκλήθη ο Άρειος, οι εικονομάχοι, οι αιρετικοί.

Όλοι θέλουμε να γίνει πραγματική ένωση. Να μετανοήσει ο πάπας και να επιστρέψει στην Ορθοδοξία. Αν όμως δεν γίνει αληθινή ένωση, ας γίνει αυτή η ψεύτικη, για να δούμε ποιοι θα μείνουν ορθόδοξοι και ποιοι θα πάνε με τον πάπα.


Διαπιστώνουμε ότι είναι πολύς κόσμος που δεν ξέρει όλα αυτά. Μα ποιος έχει δίκαιο; Ο Άγιος Κοσμάς που λέει τον πάπα να καταράσθε ή ο πατριάρχης που τον επαινεί και τον περιπτύσσεται ως αδελφό;



Δημοσίευση σχολίου

 
Top