GuidePedia

0
romfea.gr

agiotafitissa-11

Από το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων αφίχθηκε η Παναγία η Αγιοταφίτισσα για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στη Θεσσαλονίκη χθες  15 Σεπτεμβρίου 2014.

Το σεβάσμιο προσκύνημα μετέφεραν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Πέλλης κ. Φιλούμενος και ο Ιερολογιώτατος Ιεροδιάκονος π. Χαράλαμπος.

Η υποδοχή έγινε στον Ομιλο Φίλων Θαλάσσης στην παραλία της Θεσσαλονίκης από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Δαβίδ και άλλους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, άγημα του στρατού, τη Φιλαρμονική της Αστυνομίας, τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού, των προσκόπων και των σχολειών της ενορίας.

Αναρίθμητο ήταν το πλήθος πιστών που συνέρευσε, για να καλωσορίσουν την Μητέρα του Υιού και Λόγου του Θεού και Μητέρα όλων μας.

Στη συνέχεια η θαυματουργή Εικόνα οδηγήθηκε με λιτανευτική πομπή μέσω των οδών της ενορίας στον πάνσεπτο ενοριακό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη συμβολή των οδών Δελφών και Μιαούλη. Εκεί την υποδέχθηκε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και εψάλη η πανηγυρική επίσημη δοξολογία.

Ακολούθησαν οι προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Πέλλης κ. Φιλούμενο και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη Νικόλαο Παπαγεωργίου και στη συνέχεια οι ευλαβείς προσκυνητές ασπάστηκαν το ιερό κειμήλιο.  


Στον Ναό θα παραμείνει έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2014 και καθημερινά θα τελούνται Θεία Λειτουργία, Αγιασμός, Ευχέλαιο, Παράκληση, Χαιρετισμοί, Εσπερινός και Αγρυπνία.

.
agiotafitissa-1
agiotafitissa-2
agiotafitissa-3
agiotafitissa-4
agiotafitissa-5
agiotafitissa-6
agiotafitissa-7
agiotafitissa-8
agiotafitissa-9
agiotafitissa-10
agiotafitissa-12
agiotafitissa-13
agiotafitissa-14

Δημοσίευση σχολίου

 
Top