GuidePedia

0
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ο εορτασμός της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας στην πόλη της Καστοριάς

Την Οσία Σοφία της Κλεισούρας στην πόλη της Καστοριάς θα εορτάσει η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, καθιέρωσε τον εορτασμό αυτό της Αγίας Σοφίας, την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, αφού βίωσε στη ζωή της την ενέργεια του Σταυρού.

Έτσι, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου το απόγευμα και ώρα 6.00 μ.μ., στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Καστοριάς θα γίνει η υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Σοφίας από την Ιερά Μονή Κλεισούρας και στην συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ.

Την επομένη ημέρα, Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ακολούθως το Ιερό Μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής και μετά θα γίνει η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας της Αγίας Σοφίας και της Ιεράς Εικόνος της πέριξ του Ιερού Ναού.

Μαζί με το Ιερό Μνημόσυνο για την Μικρασιατική Καταστροφ
ή, για τους προγόνους μας που έπεσαν θύματα της θηριωδίας, θα θυμόμαστε και το κυνηγημένο πουλί του Πόντου και θα ζητούμε την πρεσβεία της και την μεσιτεία της στον Θρόνο της Θείας Μεγαλωσύνης. 

Ας συμμετέχουμε στις Ιερές Ακολουθίες και ας παρακαλέσουμε την Αγία για την επίλυση των προβλημάτων μας, την θεραπεία των ασθενών μας και την παρουσία της στην ζωή μας.



Δημοσίευση σχολίου

 
Top