GuidePedia

0

Με πληροφορίες από synod.com


Μετάφραση άρθρου Γιώργος Χαρίτος | olasthnforaa.blogspot.gr

Για πρώτη φορά, μία κοινή αναμνηστική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στις 19 Ιουλίου, 2014, για τους πεσόντες Ορθόδοξους πολεμιστές του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, με την ευλογία της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων της Αυστραλίας και της Ωκεανίας.

Η υπηρεσία εκτελέστηκε στη μεγάλη ελληνική εκκλησία της Μονής «Άξιον Εστί» στην Μελβούρνη, Αυστραλία. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι κληρικοί των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών Κωνσταντινουπόλεως, Ρωσίας, Σερβίας, Ρουμανίας και της Αντιόχειας. Επίσκοποι της ελληνικής, της Σερβικής και της ρουμανικής Εκκλησίας χοροστάτησεαν, οι οποίοι είχαν μαζί τους τρεις ιερείς και ένας διάκονος από κάθε εκκλησία.

Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε σε κάθε μία από τις γλώσσες που εκπροσωπούνταν και στα αγγλικά. Οι χορωδίες που εκπροσωπήθηκαν επίσης σε κάθε δικαιοδοσία, τραγούδησαν στη δική τους γλώσσα. Τα Τίμια Δώρα διανεμήθηκαν από δύο δισκοπότηρα.

Η πνευματική ένταση ήταν κοινή για όλους που παρακολούθησαν αυτό το ιστορικό γεγονός. Πολλοί προσκυνητές δάκρυσαν. Με κοινό πατριωτικό αίσθημα στον καθένα, και με μία ιδιαίτερη αγάπη για την πατρίδα. Η δύναμη της υπηρεσίας επιδεικνύετε από την υλοποίηση του πόσο πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζουν στη Μελβούρνη.  Η υπηρεσία ήταν ένα καλό παράδειγμα για τα παιδιά δίνοντας τους μια αίσθηση της υπερηφάνειας και σεβασμού για την ιστορία των λαών τους. Ήταν συγκινητικό να βλέπεις τα παιδιά φορούν φορεσιές από την υπηρεσία τους.


"Αυτή είναι μία από τις παραδόσεις που προσπαθούμε να διατηρήσουμε για τις επόμενες γενιές μας," δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιεζεκιήλ της Μελβούρνης του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Εξέφρασε, επίσης, ευχαρίστηση προς κληρικούς, λαϊκούς, αξιωματούχους από το διπλωματικό σώμα των διαφόρων εθνών και μέλη της αυστραλιανής στρατιωτικής υπερεσίας οι οποίοι ήρθαν για να τιμήσουν  την μνήμη των Ορθοδόξων χριστιανών στρατιωτών που έδωσαν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι, προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να έχουν πίστη και να προσεύχονται για αυτήν.

Στη συνέχεια, με την παρουσία του Σέρβου πρέσβη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδα και του πρώτου γραμματέα της Ρωσικής Πρεσβείας, Oleg Frantsev, καθώς και εκπρόσωποι της αυστραλιανής στρατιωτικής υπηρεσίας, κατέθεσαν στεφάνια στον κήπο του μοναστηριού για να τιμήσουν τους πεσόντες πολεμιστές του Β 'Παγκοσμίου Πόλεμου.











Δημοσίευση σχολίου

 
Top