GuidePedia

0


Υπολαμβάνουμε ότι το σχόλιο με τον ανώνυμο τίτλο «Την ενότητα της πίστεως» το έγραψε η Νέα Εσφιγμένου, διότι ποιος άλλος θα καιγόταν τόσο πολύ ν’απαντήσει στο κειμενάκι που της βγάζει τ’ άπλυτα στη φόρα, γιαυτό και το βρίσκει γελοίο και από άνθρωπο ανενημέρωτο και αμαθή.

Νέα Εσφιγμένου, γράφεις:

«ο Αγιορείτης σέβεται την Ιερότητα και τα θέσμια του Αγιωνύμου Άθωνα.
Θέσμια είναι ο σεβασμός στην Ιερά Κοινότητα και στον δεσπότη του τόπου, τον εκάστοτε Οικουμενικό Πατριάρχη. 

Το κειμενάκι βρίθει ανακριβειών, εμπάθεια, παρεξηγήσεων και κατάκρισης. Εσφιγμενίτες είναι οι αναγνωριζομένοι από το Άγιον Όρος και όλες τις τοπικές Εκκλησίες.» 

Ζητάς να ενημερωθούμε, τι βαρύνουν τους σχιματικούς καταληψίες της Μονής Εσφιγμένου για ν’αντιληφθούμε ποιους υπερασπιζόμαστε και γι’αυτό βάζεις την ιστοσελίδα σου. 

Επιμένεις να πληροφορηθούμε σωστά για την κατάληψη κονακίου και μονής Εσφιγμένου από ομάδα σχιματικών ταραξιών και καταλήγεις ότι ο μη κατ’επίγνωσιν ζήλος δυστυχώς ενδήμεσε super ορθόδοξες σελίδες και στο Άγιο Όρος.

Νέα Εσφιγμένου πως σεβάστηκες την Ιερότητα του Αγίου Όρους;

Σπάζοντας κατ’επανάληψιν την πόρτα του κανακίου της παλαιάς Εσφιγμένου με βαριές και λοστούς και μπαίνοντας μεσάνυχτα μέσα με εργάτες Αλβανούς, σπάζοντας κεφάλια και πλευρά των πατέρων που μένουν μέσα;

Γελοίο είναι το κειμενάκι μας ή αυτά που κάνετε εσείς, 3 άνθρωποι να θέλετε να πάρετε ένα μοναστήρι που το κατέχουν διαδοχικά 115 πατέρες;

Γιατί κανένα μοναστήρι ή συνοδεία, δεν δέχθηκε να κάνει αυτό το ανοσιούργημα που εσείς επιμένετε χωρίς ντροπή; 

Φυσικά διότι μιμήσθε τον δεσπότη σας που δεν ντρέπεται να συμπροσεύχεται με μουφτίδες και ραββίνους, με πάστορες και καρδινάλιους, με γκουρού, ζουλού κτλ.
Αν ήταν σωστός και Ορθόδοξος ο δεσπότης σας κ. Βαρθολομαίος, θ’αναγνωρίζαμε τις αποφάσεις του για τους σχιματικούς καταληψίες της παλαιάς Εσφιγμένου που κακός δεν αναγνωρίζουν την Εκκλησία του νέου ημερολογίου διότι έχει φανερά σημάδια παρουσίας Αγίου Πνεύματος και πιστεύουμε ότι θα γύριζαν στην Ιερά Κοινότητα που τώρα τον προσκυνάει για το φόβο και θα τον μνημόνευαν, αλλ’ αυτά που κάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης σας και εσείς οι φοβεροί ταραξίες, που σπάτε πόρτες και κεφάλια είναι πολύ χειρότερα και απορούμε πως δεν φοβίστε την Ιεροσύνη σας, αλλ’ αυτού ακολουθείτε τον Οικουμενιστή Πατριάρχη σας, που ως φαίνεται, έχει γράψει τον Θεό στα παλιά του τα παπούτσια, ποιον εσείς να υπολογίσετε;

Συμφωνεί η Ιερά Κοινότητα μ’αυτά που κάνετε, ποιον λοιπόν σέβεστε;
Ποιες είναι οι ανακρίβειες;

Βάλατε Αλβανό με bobcat να σπάσει την πόρτα;

Μα φαίνεται στην πόρτα. Κάνατε μήνυση στον Διοικητή της Αστυνομίας;

Μα αυτό έγινε γνωστό τοις πάσι. Το ξεχείλισμα λύπης ήταν γι’αυτόν τον καλόν Χριστιανό που τον αδικήσατε, αλλά και για την κατάντια της Ορθοδοξίας να «σαλιαρίζεται» με τους αμετανόητους αιρετικούς και επειδή δεν ελπίζουμε ο Βαρθολομαίος να μετανοήσει, τον παρακαλούμε ν’αφήσει τον θρόνο του καθώς κι’εσείς τις αξιώσεις σας,

διότι ούτε Αγιορείτες είστε, αλλ’ο Γέροντάς σας είχε έλθει από την Ελασσόνα και δεν δικαιούνταν Ηγουμενίας, 

ούτε ψηφισμένοι είστε, αλλ’ είστε μια μικρότατη συνοδεία που πιο πολύ φεύγουν πατέρες παρά έρχονται και δεν μπορείτε ν’αναλάβετε ολόκληρο μοναστήρι Αγίου Όρους.

Ο Θεός να σας φωτίσει να κάνετε το ευάρεστο και τότε να μας εξηγήσετε ποιος είναι ο μη κατ’ επίγνωσιν ζήλος που δυστυχώς ενδημεί και ποιοι είναι οι super Ορθόδοξοι που σας κακοφαίνονται.

Αγιορείτες Πατέρες


Οι Αγιορείτες πατέρες για να σβήσουν κάθε καλοπροαίρετο ή κακοπροαίρετο λογισμό των αναγνωστών άρουν την ανωνυμία τους και επιτρέπουν σε όποιον έχει αμφιβολίες για τη γνησιότητα της επιστολής να επικοινωνήσει μαζί τους. Στείλε στο pentapostagma@gmail.com, Όνομα, Επίθετο και τηλέφωνο. Τα στοιχεία σου θα σταλούν άμεσα στους πατέρες και αυτοί θα επικοινωνήσουν μαζί σου.
Μετά από αυτή την ανακοίνωση παρακαλούμε να σταματήσουν τα σχόλια περί ανωνυμίας και μη αυθεντικότητας της επιστολής.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top