GuidePedia

0
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς
"ΜΝΗΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥ" (ΦΩΤΟ)

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Κορομηλιάς λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ σήμερα, Σάββατο 10 Μαΐου 2014.

Με τον Σεβασμιώτατο λειτούργησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής των Αγίων Ανανργύρων Αρχιμ. Ευλόγιος Παπαδημητρίου, Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αλλά συμμετείχε και πλήθος κόσμου στην Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Προόδου του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Νικολάου.

Παράλληλα, τελέσθηκε το Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής και αιωνίου μνήμης του σφαγιασθέντος από τους ανθέλληνες κομιτατζήδες Καθηγουμένου της Μονής Ιερομονάχου Ανθίμου,


τα οστά του οποίου σώζονται και φυλάσσονται στο Μοναστήρι, αλλά και του Μοναχού Δαμιανού και των υπολοίπων Πατέρων της Μονής το Μάρτιο του 1905.
Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την επιστολή του Προκατόχου του Γερμανού Καραβαγγέλη προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη που του περιγράφει τα γεγονότα λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής χαρακτηριστικά «..επιτεθέντες δε ως θηρία άγρια κατ’αυτού κατακρεούργησαν τον δυστυχή γέροντα ηλικίας 75 ετών διά μαχαιρών και λογχών επενεγκόντες επί του σώματος υπέρ τας 120 πληγάς..».

Σημείωσε δε ότι και σήμερα η Ορθοδοξία είναι στο στόχαστρο πολλών και μεγάλων δυνάμεων. Αυτό που μας χρειάζεται είναι η ενότητά μας και η εμμονή στην παράδοσή μας και το αποτέλεσμα θα είναι η νίκη του Χριστού.

Και κατέληξε λέγοντας πως πολλοί από τους εχθρούς της Εκκλησίας βρίσκονται εντός των τειχών της και μάλιστα είναι εκείνοι που άλλα λένε, άλλα έχουν στην καρδιά τους και άλλα πράττουν. Χρησιμοποιούν δε τη μάσκα της υποκρισίας για να επιβληθούν στους ανθρώπους.

Η όλη λατρευτική εκδήλωση επισφραγίστηκε με την κατάθεση στεφάνου και τον Εθνικό Ύμνο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top