GuidePedia

0
Thebest.gr
Μητροπολίτης Πατρών
Για ένα νέο παλικάρι που τον επισκέφθηκε πρόσφατα στα γραφεία της Μητροπόλεως και του εξέφρασε την απόγνωση και απελπισία που αισθάνεται, έκανε λόγο στο κήρυγμα του στην διάρκεια του Β’ Κατανυκτικού εσπερινού που τελέστηκε την περασμένη Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης των Πατρών, στην ομιλία του απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, αποκάλυψε ότι ο συγκεκριμένος νέος άνθρωπος ούτε λίγο ούτε πολύ, ήρθε μέχρι το γραφείο της Μητροπόλεως για να του εκφράσει την απόγνωση που νιώθει με όσα συμβαίνουν στην κοινωνία λόγω της κρίσης ενώ μάλιστα είπε στον Μητροπολίτη ότι έφτασε μέχρι και το σημείο να σκεφτεί την αυτοκτονία, να πάει να πέσει από την γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.
Τα λόγια ενθάρρυνσης και αγάπης του κ. Χρυσοστόμου βοήθησαν και χάρισαν ψυχική δύναμη και ανάταση στο παλικάρι.
Η αναφορά αυτή του Μητροπολίτη πραγματικά συγκλόνισε προχθές το βράδυ τους πιστούς που βρίσκονταν στο ναό της Ευαγγελίστριας.
Επίσης ο κ. Χρυσόστομος είπε κάτι που το έχει αναφέρει και κατά το παρελθόν, ότι σχεδόν όλος ο μισθός του κάθε μήνα «εξανεμίζεται» σε αγαθοεργίες και οικονομική βοήθεια σε συμπολίτες μας που έχουν μεγάλη ανάγκη!
Ο Μητροπολίτης Πατρών τέλος αναφέρθηκε στη μεγάλη αρετή της υπομονής προς ενίσχυση των πιστών στον καθημερινό προσωπικό τους αγώνα και έθεσε ως πρότυπα υπομονής τον Κύριό Ιησού Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους.
Ο κ. Χρυσόστομος προέτρεψε τους πιστούς να μη σκέπτονται πεσιμιστικά και απαισιόδοξα αλλά με προσευχή και υπομονή να αντιμετωπίζουν τον πόνο, τη θλίψη, την ανέχεια και τη δύσκολη ώρα του αποχωρισμού αγαπημένων προσώπων.
Έκλεισε δε την ομιλία του με την ευχή και την προτροπή, «να είσαστε βράχοι της υπομονής. Όσες θλίψεις, πειρασμοί και δυσκολίες και αν δεχθείτε, αυτές να διαλυθούν στο βράχο της Πίστεως».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top