GuidePedia

0
briefingnews.gr

Η Βουλή της Κριμαίας την Τρίτη ψήφισε τη Δήλωση περί της ανεξαρτησίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης. Το κείμενο αυτό της δήλωση περιγράφει την απόφαση που ελήφθη ενόψει του δημοψηφίσματος μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.


"Το έγγραφο αυτό απαιτείται για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και την μετέπειτα πιθανή ένταξη της Κριμαίας στη σύνθεση της Ρωσίας ".Καλά πληροφορημένες πηγές εξήγησαν την διαδικασία στο πρακτορέιο ITAR -TASS.  Σύμφωνα με τα λόγια του συνομιλητή του πρακτορείου, η λήψη της Δήλωσης είναι μια τεχνικής φύσεως διαδικασία. Για την έγκριση τα Δήλωσης ψήφισαν 78 βουλευτές του Ανώτατου Συμβουλίου της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας από 81 συμμετέχοντες στην διαδικασία.

Στη Δήλωση, ειδικότερα, αναφέρεται:

«Εμείς, οι βουλευτές του Ανώτατου Συμβουλίου της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και του Συμβουλίου της πόλεως Σεβαστούπολης λαμβάνουμε απο κοινού την παρακάτω απόφαση. Βασιστήκαμε στις διατάξεις του Καταστατικού του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και μια σειρά από άλλα διεθνή έγγραφα που καθορίζουν το δικαίωμα των λαών για αυτοκαθορισμό. Λάβαμε υπόψη και την επιβεβαίωση, από το διεθνές δικαστήριο του ΟΗΕ σχετικά με το θέμα του Κόσσοβου από τις 22 Ιουλίου 2010, του γεγονότος ότι η μονομερής κήρυξη της ανεξαρτησίας από ένα μέρος του κράτους δεν παραβαίνει κάποιες διατάξεις του διεθνούς δικαίου:

1. Σε περίπτωση που ως αποτέλεσμα του άμεσου προσεχούς δημοψηφίσματος στις 16 Μαρτίου 2014 των λαών της Κριμαίας θα ληφθεί η απόφαση περί ένταξης της Κριμαίας, συμπεριλαμβανομένων της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης Σεβαστούπολης, στη σύνθεση της Ρωσίας, η Κριμαία μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα κηρυχθεί ανεξάρτητο και αυτόνομο κράτος με δημοκρατικό πολίτευμα.

2. Η Δημοκρατία της Κριμαίας θα γίνει δημοκρατικό, κοσμικό και πολυεθνικό κράτος το οποίο υποχρεούται να στηρίζει την ειρήνη και τη συμφωνία μεταξύ των εθνών και των θρησκειών στο έδαφός της.

3. Η Δημοκρατία της Κριμαίας ως ένα ανεξάρτητο και αυτόνομο κράτος σε περίπτωση σχετικών αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος θα απευθυνθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία με πρόταση να ενταχθεί η Δημοκρατία της Κριμαίας με βάση τη σχετική διακρατική συμφωνία στη σύνθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως νέο υποκείμενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.» 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top