GuidePedia

0
pentapostagma.gr
Η ομοιότητα των προσώπων που σκανδάλισε την Προεδρία των ΗΠΑ
Λογοκρισία στην κινηματογραφική διασκευή της σειράς “H Βίβλος” λόγω της ομοιότητας του Σατανά με τον Ομπάμα.
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες

Η σκηνή όπου ο Ιησούς  πειράζεται από τον Διάβολο στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά ‘The Bible’ , δημιούργησε πανικό λόγω της μοναδικής ομοιότητας του τηλεοπτικού χαρακτήρα   με τον Πρόεδρο Ομπάμα. Όταν αποφασίσθηκε η μεταφορά της στη μεγάλη οθόνη, οι επίμαχες σκηνές όπου ο Σατανάς πειράζει τον Ιησού, “κόβονται” λόγω συνειρμών με τον Αμερικανό Πρόεδρο.
Όταν πριν ένα χρόνο οι μίνι τηλεοπτικές σειρές της “Βίβλου” μεταδίδονταν από το κανάλι “History Channel”, αμέσως οι χρήστες του διαδικτύου εντόπισαν και σχολίασαν την καταπληκτική  ομοιότητα του προσώπου του Σατανά που  υποδύεται ο ηθοποιός Mohamed Mehdi Ouazanni μ΄αυτήν του Προέδρου Οbama.Κοινοποίησαν κατά κόρον σε αντιδιαστολή φωτογραφίες των δυο ανδρών.Αυτός ο συσχετισμός είχε απήχηση σε όλο το διαδίκτυο και μεταδόθηκε σαν ιός.
Ο χαρακτήρας του Διαβόλου λογοκρίθηκε
Ο χαρακτήρας του Διαβόλου που λογοκρίθηκε
Προκειμένου να αποφύγουν την εκ νέου σύγκριση των δυο χαρακτήρων με την προβολή της ταινίας “Υιός του Θεού”(Son of God, πρεμιέρα 28/02/14) που βασίζεται στην τηλεοπτική σειρά οι παραγωγοί  Roma Downey και Mark Burnett (ανδρόγυνο) αποφάσισαν να απαλείψουν από την ταινία το ρόλο του Σατανά.
Το ζευγάρι των παραγωγών της ταινίας
Το ζευγάρι των παραγωγών της ταινίας σε γύρισμα

“Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ο Δαίμονας βρίσκεται στην αίθουσα του μοντάζ και θα κοπεί”, δήλωσε τη Δευτέρα στο Hollywood Reporter το ζεύγος των παραγωγών. “H ταινία είναι για τον Ιησού, τον Υιό του Θεού και  αυτή τη φορά ο Διάβολος  δεν θα εμφανισθεί καθόλου στην οθόνη” .
article-2561677-1B94ADD800000578-447_634x934
Η πανίσχυρη Εταιρεία του Χόλλυγουντ, “20th Century Fox”  ανέλαβε να διασκευάσει  τη δεκάωρη τηλεοπτική  σειρά σε δίωρη ταινία μεγάλου μήκους.
Η Downey δήλωσε ότι “αναγκάσθηκε να προβεί στην αφαίρεση του ρόλου του Σατανά από το φιλμ λόγω των προεδρικών συνειρμών που επέφερε”. Αφού τα σχόλια για την φοβερή ομοιότητα με τον Ομπάμα προκάλεσαν θύελλα στο διαδίκτυο, η Downey , ο Burnett και το κανάλι History έκαναν ξεχωριστές ανακοινώσεις υποστηρίζοντας τον Πρόεδρο και επιμένοντας ότι “δεν είχαν την παραμικρή πρόθεση να τον συσχετίσουν με τον Σατανά”. Συγκεκριμένα το κανάλι History Channel ανέφερε “ότι κακώς  συνέδεσαν τον Ομπάμα με τον Σατανά”.
“Όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά η σειρά , από την επόμενη ήδη ημέρα  συνειδητοποίησα ότι όλοι μιλούσαν για το Σατανά λόγω της ομοιότητας,  ενώ εγώ περίμενα να ασχοληθούν με τον  Ιησού” δήλωσε η παραγωγός.
Επίσης πρόσθεσε: “H ταινία μας, Son of God, ήθελα να εστιάσει στον Ιησού, το όνομά Tου να βρίσκεται στα χείλη όλων, έτσι κόψαμε το Σατανά.Φοβηθήκαμε ότι θα είχαμε ανάλογες αντιδράσεις με την προβολή της σκηνής του πειρασμού του Ιησού στην τηλεόραση”.
Στο επίμαχο επεισόδιο της σειράς “The Bible” που μεταδόθηκε τον Μάρτιο του 2013  παρατηρήθηκε αμέσως μια φοβερή σύμπτωση απόψεων για την αξιοσημείωτη ομοιότητα του Σατανά με τον Ομπάμα.
Τα Twitter είχαν ανάψει κατά τη διάρκεια τς μετάδοσης υπογραμμίζοντας τις εξώφθαλμες ομοιότητες μεταξύ του 44ου Προέδρου των ΗΠΑ και του Δαίμονα (που υποδύεται ο ηθοποιός Ouzaani).
Μερικά από τα καυστικά tweeter
Μερικά από τα καυστικά tweeter
H θρησκευτική σειρά είχε ξεπεράσει σε ακροαματικότητα  με 13.100.000 τηλεθεατές ακόμα και το δημοφιλέστατο American Idol’s (12.8 εκατομύρια τηλεθεατές).
Ο Burnett δήλωσε στο Entertainment Weekly ότι” η επιτυχία της σειράς ήταν προδιαγεγραμμένη: Το χέρι του Θεού ήταν πάνω στην ταινία από τη ώρα που ξεκινάσαμε να την φτιάχνουμε”.
Παρά την επιβεβλημένη χολλυγουντιανή λογοκρισία για να μην θιγεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, η ταινία φιλοδοξεί να αποτελέσει μια απάντηση της 7ης Τέχνης σε παραγωγές που δεν σεβάστηκαν τις βιβλικές πηγές για την παρουσίαση της βιογραφίας του Ιησού.
Δείτε το κομμένο επεισόδιο από την ταινία:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top