GuidePedia

0
 Ι.Μ. Λαρίσης
grt3
Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 το βράδυ πραγματοποιήθηκε μεγάλη πνευματική εκδήλωση στο ξενοδοχείο LARISSA IMPERIAL GRECOTEL του ενοριακού Ιερού Ναού της Αναλήψεως του Σωτήρος Λαρίσης στην οποία ολοπρόθυμα συμμετείχαν οι ευσεβείς και φιλέορτοι Χριστιανοί.

Στην εκδήλωση αυτή κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Η πνευματική ζωή κατά τον νέο άγιο της Εκκλησίας, Όσιο Πορφύριο, τον Καυσοκαλυβίτη», ενώ παρέστησαν και απηύθυναν θερμό χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πολλά στελέχη της ενορίας.
Ακολούθησαν εόρτιοι ύμνοι και μελοποιημένα προσόμοια του νέου Αγίου, Οσίου Πορφυρίου, σε άριστη απόδοση, από το Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι, ενώ στο τέλος οι πατέρες ευλόγησαν την αγιοβασιλόπιττα της ενορίας, τιμώντας ξεχωριστά την προσφορά του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου, πατρός Ιακώβου Δημητρόπουλου, πνευματικού πατρός της ενορίας της Αναλήψεως, του ποληού εφημερίου π.Γεωργίου Παπαδόπουλου και στο πρόσωπο του καταξιωμένου Δάσκαλου και Ιεροψάλτου κ.Θεοδόση Διαμάντη, τιμήθηκε ολόκληρο το Βυζαντινό και Δημοτικό εργαστήρι, μία από τις θαυμάσιες και πολύ δυνατές χορωδίες της Ιεράς Μητροπόλεώς Λαρίσης.
Την όλη οργάνωση της εκδηλώσεως είχε μαζί με τις φιλάνθρωπες κυρίες της ενορίας, ο ακούραστος Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αναλήψεως του Σωτήρος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Νεόφυτος Μαχός, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Επίσκοπο και Ποιμενάρχη της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, για την αμέριστη αγάπη του προς την ενορία και τους συνεργάτες της, τους πατέρες που παρέστησαν στην όμορφη αυτή σύναξη καθώς και όλους τους ευλογημένους Χριστιανούς που στηρίζουν με την αγάπη τους το έργο και την προσφορά της ενορίας της Αναλήψεως μέσα στον σημερινό κόσμο.


grt14

Δημοσίευση σχολίου

 
Top