GuidePedia

0
κύριλλος-ρωσία
Οπως ανέφερε το “Αγιορείτικο βήμα” σε χθεσινό ρεπορτάζ, η παραμονή των Τιμίων Δώρων των Μάγων στην Ουκρανία πήρε παράταση και θα διατίθενται για προσκύνημα μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στην Συμφερούπολη όπου φυλάσσονται τα  λείψανα του Αγίου Λουκά, ιατρού και Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως.

Κατόπιν τα Τίμια Δώρα δε θα επιστρέψουν στο Άγιον Όρος αλλά θα ταξιδέψουν στο Βολγκογκράντ, όπου σημειώθηκαν πρόσφατα οι δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τη Ρωσία.

Αναλυτικά:
Με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλου στις 3 Φεβρουαρίου, το Βολγκογκράντ θα υποδεχθεί τα τίμια δώρα των Μάγων. Στόχος είναι η πνευματική στήριξη και οι ευλογίες των κατοίκων της περιοχής.
Στο τέλος του 2013 στο Βολγκογκράντ συνέβησαν δύο επιθέσεις. Στις 29 Δεκεμβρίου στόχος των τρομοκρατών έγινε ο σιδηροδρομικός σταθμός, ενώ την επομένη 30 του μηνός ανατινάχθηκε τρόλεϊ. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή σε 34 άτομα, ενώ τραυματίστηκαν πάνω από 70 .
Το ιερό προσκύνημα θα λάβει χώρα στον καθεδρικό ναό Kazan στο Βολγκογκράντ. Η πρόσβαση στους πιστούς της θα διοργανωθεί  για τις 3 Φεβρουαρίου από τις 18:00 έως τις 24:00 και για τις 4 Φεβρουαρίου από τις 6:00 έως τις 24:00.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top