http://www.pentapostagma.gr/
Υλικά:
- μισό φλυτζάνι ρύζι
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 2-3 τούφες σπανάκι
- μισή κόκκινη πιπεριά
- μισό φλυτζάνι αμύγδαλα ανάλατα
- μισό φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- δυόσμος
- αλάτι
- πάπρικα γλυκιά
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε το ρύζι.
2. Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά.
3. Αλέθουμε στο μούλτι όλα τα λαχανικά, το αμύγδαλο και το ρύζι.
4. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τη φρυγανιά, τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο.
5. Πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
6. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να γίνουν και από τις δύο μεριές.
*Εναλλακτικά αν θέλουμε τα τηγανίζουμε.
Υλικά:
- μισό φλυτζάνι ρύζι
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 2-3 τούφες σπανάκι
- μισή κόκκινη πιπεριά
- μισό φλυτζάνι αμύγδαλα ανάλατα
- μισό φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- δυόσμος
- αλάτι
- πάπρικα γλυκιά
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε το ρύζι.
2. Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά.
3. Αλέθουμε στο μούλτι όλα τα λαχανικά, το αμύγδαλο και το ρύζι.
4. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τη φρυγανιά, τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο.
5. Πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
6. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να γίνουν και από τις δύο μεριές.
*Εναλλακτικά αν θέλουμε τα τηγανίζουμε.
Δημοσίευση σχολίου