GuidePedia

0
Μετά τους Ορθόδοξους Μητροπολίτες απήγαγαν και Ιταλό ιερέα στη Συρία

Οπως και ο Μητροπολίτης Παύλος αγωνιζόταν για την αρμονική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων

Του Μάνου Χατζηγιάννη 

Ένας Ιταλός  ιερέας, με ποικίλη δράση, ο Πάουλο Νταλ Όγκλιο, απήχθη χθες στη Συρία τη στιγμή που σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη το θρίλερ με τον Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλο και τον Συροϊακωβίτη Μητροπολίτη κ. Γιοχάνα Ιμπραχίμ, το οποίο συμπλήρωσε 100 μέρες...

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία αντάρτες που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα απήγαγαν τη Δευτέρα από την πόλη Ράκα, στα ανατολικά της Συρίας, τον Ιταλό ιερέα, ο οποίος προασπιζόταν την εξέγερση κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Για αυτό το λόγο είχε μάλιστα απελαθεί από τη χώρα και ο ίδιος είχε κατηγορήσει τόσο την κυβέρνηση όσο και την Εκκλησία για αυτό. “Ο λόγος που φεύγω είναι επειδή είμαι πάρα πολύ σαφής στην ομιλία μου και στην άσκηση της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης. Η διοικούσα Εκκλησία και στη συνέχεια η συριακή αρχή μου ζήτησαν να φύγω από τη χώρα” είχε πει σε συνέντευξή του περί τα μέσα Ιουνίου.

1Στην ίδια συνέντευξη ανέφερε ακόμη: “Έλεγα για παράδειγμα, ότι οι τραυματίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Έλεγα ότι οι γιατροί και οι νοσοκόμες, που φροντίζουν τους τραυματίες και τους ανθρώπους που βρίσκονται παγιδευμένοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Αυτά είναι το πολύ επικίνδυνα πράγματα που λέω. Λέω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο άξιοι να έχουν δημοκρατία, όπως οποιοσδήποτε άλλος. Λέω ότι αντί να φοβούνται ο ένας τον άλλο, θα πρέπει να φοβούνται για τον άλλον και να φροντίζουν ο ένας τον άλλο σε αυτή τη χώρα. Είναι μεγάλο λάθος ότι δουλεύω για ισλαμοχριστιανικός αρμονία, δουλεύω για την ενδο-ισλαμική  αρμονία , και αυτή δεν φαίνεται να έχει απήχηση”.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός πως ο Ιταλός ιερέας έχει κάτι κοινό με τους απαχθέντες ορθόδοξους Ιεράρχες. Αγωνιζόταν κι αυτός όπως και ο Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος για την δυνατόν ομαλότερη συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στη Συρία. Από ό,τι φαίνεται αυτό ενοχλεί κάποιους...


Η δράση του Ιταλού ιερέα πάντως ήταν ιδιαίτερα σημαντική αφού πέραν των άλλων πρόσφατα αναβίωσε και ένα αρχαίο μοναστήρι στη Συρία.

Οσον αφορά στις λεπτομέρειες της απαγωγής του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας, Πάουλο Νταλ Όγκλιο απήχθη ενώ έκανε τον περίπατό του στην πόλη, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο ισλαμιστών ανταρτών.


Ο Βενιζέλος ενημερώνει την Επιτροπή της Βουλής


Στο μεταξύ ιδαίτερο ενδιαφέρον έχει η σημερινή ημέρα προκειμένου να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς κάνει (ή δεν κάνει) το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το θέμα των Μητροπολιτών.  Τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής θα ενημερώσει το μεσημέρι, για θέματα αρμοδιότητάς του, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα αναφερθεί και στο επίμαχο ζήτημα μετά και το ταξίδι του στην Άγκυρα και τις επαφές με τον κ. Νταβούτογλου. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top