GuidePedia

0
1
Ελλείψει επιχειρημάτων επιστράτευσε την ειρωνεία και πάλι ο επί μονίμου βάσεως προκλητικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος. 

Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του βρέθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς με αφορμή και τον "αφορισμό" σε βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
Είναι βέβαια σαφές πως η...γραμμή Τατσόπουλου απεχει παρασάγγας από την επίσημη γραμμή του κόμματός του, το οποίο δια πολλών τοποθετήσεων του κ. Τσίπρα επιχειρεί εναγωνίως εναγκαλισμό με την εκκλησία. 
Με ένα ειρωνικό σχόλιο, λοιπόν,  απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ σχετικά με την απειλή αφορισμού των βουλευτών που θα υπερψηφίσουν το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.... «Εμένα τον κυριακάτικο εκκλησιασμό δεν θα μου τον στερήσει κανένας» έγραψε στο προφίλ του στο Facebook, επιχειρώντας εμμέσως να αποδώσει δήθεν αυταρχικές συμπεριφορές στον Ιεράρχη. 


Η αντιπαράθεση πάντως του Μητροπολίτη με τον βουλευτή έχει...παρελθόν αφού το περασμένο Σεπτέμβριοο κ. Σεραφείμ ξιφούλκησε κατά του Πέτρου Τατσόπουλου λέγοντας τότε μεταξύ άλλων: 

"Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρος Τατσόπουλος, γνωστός για την παρουσίαση της τηλεοπτικής σειράς του ΣΚΑΙ για την Εθνεγερσία του 1821, που ανεκάλεσε στην μνήμη την κυκλοφορηθείσα και στην πατρίδα μας τετράτομη ιστορία των Βαλκανίων του ιδρύματος SOROS και ο οποίος απορίας άξιον που βρήκε την «δύναμη» να αποπειραθή να αμαυρώση το αιώνιο σύμβολο του Γένους, της λεβεντιάς και της ψυχής του λαού μας τον Γέρο του Μωριά, κατέθεσε ερώτηση στο Κοινοβούλιο απηχών ασφαλώς και την σύμφωνη γνώμη του Κόμματός του για την κατάργηση των άρθρων του Ποινικού Κώδικα 198-199 με προμετωπίδα «επιβολή της θρησκευτικής ειρήνης», που αναφέρονται στην κακόβουλη βλασφημία και στην καθύβριση θρησκευμάτων και που έχουν ως εξής: «Άρθρο 198, Κακόβουλη βλασφημία, Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό."

Λίγο καιρό μετά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε σχολιάσει εκ νέου με σκωπτικό τρόπο δημοσίευμα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ -και επίσης συγγραφέα- Θανάση Χειμωνά που αναφερόταν στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Κοινοποιώντας το άρθρο του κ. Χειμωνά με τον τίτλο «Περί Σεραφείμ» ο κ. Τατσόπουλος σχολίασε με χιούμορ «Να πω στον Θεό να τον φωτίσει ή πάω μέσα για αντιποίηση αρχής;».

Το δημοσίευμα αναφερόταν στις παρεμβάσεις του μητροπολίτη Πειραιώς τόσο για τον στοματικό έρωτα όσο και τα γεγονότα στο «Χυτήριο» και την παράσταση Corpus Christi. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top