GuidePedia

0
Λίγα λόγια για τον Νεμάνια Κομνηνό

Ο  Νεμάνια Κομνηνός αποτελεί τον μοναδικό παιδί της ομώνυμης οικογενείας. Γεννήθηκε στην νότια Σερβία και έχασε 2 χρονών των ηρώα πατέρα που πολεμούσε εναντίων μουσουλμάνων & καθολικών Κροατών κατά τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο το 1992. Σήμερα ενήλικας πλέον, είναι στο τελευταίο έτος της θεολογικής σχολής. Γνωρίζει καλά αγγλικά και καθαρεύουσα ελληνική γλώσσα στην οποία εξασκείται λόγο των σπουδών του. Αγαπαει ιδιαίτερα τις φιλοσοφικές συζητήσεις και την ποντιακή μουσική την οποία λατρεύει. Με έγγραφο του 15 αιώνα που βρίσκεται σε μοναστήρι της περιοχής, πιστοποιείται η γραμμή αίματος με τον τελευταίο αυτοκράτορα του Πόντου Δαυιδ Κομνηνού. Η οικογένεια του βρέθηκε στην πόλη των Σερρών  μετά την αναγκαστική μετακίνηση της από τον σουλτάνο ,που συστηματικά εξολόθρευσε πολλά μελή της βασιλικής οικογενείας. Διέφυγε μέσω Οχρίδας στην σημερινή περιοχή της νότιας Σερβίας. Όραμα του αποτελεί η ανασύνταξη του ελληνικού έθνους κάτω από την ορθόδοξη πίστη & τις αξίες του ελληνισμού που διαχρονικά εμπνέουν την ανθρωπότητα.

Το τάγμα των μεγάλων Κομνηνών

Το τάγμα των μεγάλων Κομνηνών η Byzantine order of Grand Comnenos όπως είναι η επίσημη ονομασία του, αποτελεί οργάνωση με την ιδιότυπη νομική μορφή του τάγματος και εδρεύει στο εξωτερικό. Του τάγματος προΐσταται ο νόμιμος κάτοχος & διάδοχος του βυζαντινού θρόνου, μέλη βυζαντινών βασιλικών οικογενειών, επιφανείς  έλληνες, απόγονοι ελλήνων ηρώων, επιχειρηματίες και άνθρωποι που διακρίθηκαν για τις  υπηρεσίες τους την πατρίδα.

Σκοπός του τάγματος είναι η ανάδειξη , αναγνώριση και περαιτέρω έρευνα του βυζαντινού πολιτισμού, η προαγωγή της ορθόδοξης χριστιανικής πίστεως , η προστασία & σωτηρία  βυζαντινών μνημείων & ναών  ως κομμάτι της ιστορίας μας , η αναγνώριση της γενοκτονίας ποντίων από τους  τούρκους  και η προσπάθεια βοηθείας της μητροπολιτικός Ελλάδος με διπλωματικά & πολιτικά μέσα. Το τάγμα μέσα από τις αποφάσεις του μεγάλου μαγιστρου και νόμιμου διαδόχου παραχωρεί τίτλους Ευγενίας & διοικητικές αρμοδιότητες σε άτομα που διακρίνονται για τις υπηρεσίες τους προς το τάγμα , την πατρίδα & την εκκλησιαστική πίστη.

Ο θυρεός του τάγματος περιβάλλεται από την ασπίδα μέσα στην οποία Άγγελος Κυρίου κρατεί τον ασπρόμαυρο αετό οικόσημο των μεγάλων Κομνηνών και πολεμική ναυτική τους σημαία. Παράλληλα πάνω στο στέμμα υπάρχει ο αετός της Σινώπης , το έμβλημα των Ποντίων , περιοχή που μεγαλούργησαν πολιτισμικά οι Κομνηνοί. . οποιοσδήποτε θέλει να επικοινωνήσει τοσο  με το τάγμα όσο και με τον Νεμάνια Κομνηνό μπορεί να το κάνει μέσα από επίσημο μαιλ του οργανισμού στο comnenosorder@clubmember.org 

Επιστολή του ιδίου:

Αρ. Πρωτοκόλλου : ΙΟΥΝ-1

29-05-2016

Αγαπητοί Έλληνες επιτρέψτε μου να σας συστηθώ … ονομάζομαι Κομνηνός, γεννήθηκα στην Σερβία και τα τελευταία 900 χρόνια ρέει στις φλέβες της οικογενείας μου αίμα ελληνικό .. Κατάγομαι από τον τελευταίο αυτοκράτορα της Τραπεζούντας ρωμαίων ελλήνων και ποντίων ,μάρτυρα χριστιανικής πίστεως   Δαυίδ Κομνηνό.. μπορεί τα ελληνικά μου να μην είναι σαν τα δικά σας αλλά όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τους διωγμούς μάθαμε να αγαπάμε την Ελλάδα  που για εμάς είναι φως..

Ο λόγος που σας απευθύνομαι  αποτέλεσε το τέλμα που έχει φτάσει σήμερα το ελληνικό κράτος , το οποίο όμως κουβαλήσει την ιστορία και τις πανανθρώπινες αξίες του σπουδαιότερου έθνους, του ελληνικού. Οι πολιτικοί τις  τελευταίες δεκαετίες απέτυχαν να ανταποκριθούν τόσο στο έργο τους όσο και στις προσδοκίες των πολιτών. Έτσι πίσω από σημερινό προσωπείο της οικονομικής κρίσης κρύβεται μια κοινωνική κρίση, μια κρίση αξίων που έχει παρασύρει τα πάντα. Ακόμα και σήμερα ορισμένοι πασχίζουν για την αποχριστιανοποιηση της Ελλάδος , την δημιουργία μια ιστορικής νέας χάρτας με τον πιο ανιστόρητο & προσβλητικό τρόπο όπως ο συνωστισμός της Σμύρνης & η γενοκτονία των 350.000 συμπατριωτών μου στον πόντο.

Η Ελλάδα με βαρύ φόρο αίματος και νικητής δυο παγκοσμίων πολέμων σήμερα βρίσκεται υπόδουλη κάτω από τον τραπεζικό ζυγό των ηττημένων. Η Ευρώπη στάθηκε με μνησικακία  σε πολλές περιπτώσεις από το 1204 , με την άλωση της Κων/πολης & της Τραπεζούντας καθώς και στους μικρασιατικούς πόλεμους , την κυπριακή τραγωδία απέναντι στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας  πως το γένος το Λατίνων φιλία αντιλαμβάνεται την  εξυπηρέτηση τα συμφερόντων του. Ο μόνος που αγαπήσει πραγματικά την Ελλάδα είναι ο θεός , και πρέπει να ξαναρίξουμε πνευματικές γέφυρες μαζί Του.

 Πρέπει επιτέλους να αξιοποιήσουμε το χαρτί της γεωπολιτικής μας θέσης, την ορθόδοξης πίστης μας και του ισχυρού ελληνικού στρατού ως φορέα προάσπισης  των οικουμενικού ρόλου που έχει η Ελλάδα να επιτελέσει. Πρέπει να συγκλίνουμε  και να εμβαθύνουμε περισσότερο στις σχέσεις Ελλάδας – Σερβίας – Ρωσίας οι οποίες έχουν κοινό θρησκευτικό, πολιτικό και πολιτιστικό υπόβαθρο .

Έλληνες αντισταθείτε , θυμηθείτε εσείς είστε που δημιουργήσατε Παρθενώνες, πολεμήσατε στις Θερμοπύλες υπερασπιστήκατε επί 1000 χρόνια τα ιδανικά της ορθοδοξίας και ισονομίας από εκατοντάδες διαφορετικούς  εισβολείς. Αντέξατε διωγμούς σκλαβιά γενοκτονίες. Είναι άδικο να εγκαταλείψετε τώρα.  Σήμερα που γράφω αυτές τις γραμμές (29/5) είναι μια μέρα πένθιμη  … στο χέρι μας είναι να την κάνουμε μέρα  χαράς & ελευθερίας .


Νεμάνια Κομνηνός ,
 Τελευταίος Απόγονος του Αυτοκράτορα & Οσιομάρτυρα Δαυίδ  Κομνηνού
 Μέγας Μαγιστρος του Βυζαντινού Τάγματος των Μεγάλων Κομνηνών

Συνέντευξη του ιδίου:

1. Ποια η αφορμή  για την δημόσια  παρέμβαση σας στα θέματα της Ελλάδος ?

Αφορμή για την παρέμβαση μου αυτή αποτέλεσε το τέλμα που έχει φτάσει σήμερα το ελληνικό κράτος , το οποίο όμως κουβαλήσει την ιστορία και τις πανανθρώπινες αξίες του σπουδαιότερου έθνους, του ελληνικού. Η αποτυχία των πολίτικων τις τελευταίες δεκαετίες να ανταποκριθούν στην ιστορική αυτή παρακαταθήκη αλλά και στους πόθους των πολιτών , με οδήγησε στην παρέμβαση αυτή. Είναι ένα καμπανάκι κινδύνου πριν το παρά ένα, από έναν άνθρωπο που η οικογένεια του για αιώνες  διαχειρίστηκε με σύνεση τα ελληνικά θέματα. Είναι κρίμα όλες αυτές οι θυσίες & το αίμα  της οικογενείας μου να πάνε χαμένες.


2. Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση αυτή ?

Η παρέμβαση αυτή σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο συζητήσεων και δράσεων για το σύνολο της ελληνικής παθογένειας. Κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι η προσωπική μου δράση με το κύρος που απορρέει από την γραμμή αίματος των προγόνων μου Αυτοκρατόρων Κομνηνών, με σκοπό να βοηθηθεί η Ελλάδα.. Όργανο  δράσης θα αποτελέσει το τάγμα το μεγάλων Κομνηνών καθώς και τα μέλη του, που έχουν βαθειά γνώση των ελληνικών ζητημάτων. Η παρέμβαση τους σε πολλά επίπεδα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής μπορεί να ωφελήσει την σπουδαία αυτή πατρίδα μας.

3. Η δράση σας περιλαμβάνει κάποια επίσκεψη στην Ελλάδα ?

Πολύ σύντομα πρόκειται να επισκεφτώ το Άγιο Όρος , αυτό το σπουδαίο πνευματικό – θρησκευτικό κέντρο. Μάλιστα θα ήθελα πολύ να επισκεφτώ την ιερά μονή Εσφιγμενου στο Άγιο Όρος , αυτήν την μοναδική κοιτίδα ορθόδοξης πίστεως. Παράλληλα θα υπάρξουν κάποιες επαφές με ενώσεις σωματεία και ανθρώπους καθορίζοντας δράσεις αναφορικά με την περαιτέρω αναγνώριση του εγκλήματος της γενοκτονίας των Ποντίων, και τι σημαίνει η συστηματική άρνηση του από την Τουρκιά. Τέλος σημαντικός λόγο επίσκεψης αποτελεί η ενημέρωση μου για την κλοπή των βρετανικών στρατευμάτων του ιερού σταυρού των προγόνων μου Κομνηνών κατά τον β ΠΠ και οι πληροφορίες για την πιθανή τοποθεσία του. Σκοπός μας αυτό το σπουδαίο κειμήλιο να επιστραφεί ξανά εκεί που ανήκει στο Άγιο Όρος.



4. Ποια θεωρείται ότι είναι σημεία της ελληνικής παθογένειας ?

Σήμερα είναι κοινά αποδεκτό από τους πολίτες της χώρας πως οι πολιτικοί τις  τελευταίες δεκαετίες απέτυχαν να ανταποκριθούν τόσο στο έργο τους όσο και στις προσδοκίες των πολιτών. Έτσι πίσω από σημερινό προσωπείο της οικονομικής κρίσης κρύβεται μια κοινωνική κρίση, μια κρίση αξίων που έχει παρασύρει τα πάντα. Ακόμα και σήμερα ορισμένοι πασχίζουν για την αποχριστιανοποιηση της Ελλάδος , την δημιουργία μια ιστορικής νέας χάρτας με τον πιο ανιστόρητο & προσβλητικό τρόπο όπως ο συνωστισμός της Σμύρνης & η γενοκτονία των 350.000 συμπατριωτών μου στον πόντο. Ο έλληνας είναι ικανός για τα πάντα έχει ανάγκη να απεγκλωβιστεί από τον ξενόφερτο λατινικό τρόπο ζωής και να αντιδράσει. Δεν υπάρχουν σωτήρες και φίλοι γιατί στα δύσκολα πάντα γύριζαν την πλάτη στην πατρίδα… το ίδιο κάνουν και σήμερα αλλά το σπαθί τους είναι τα δάνεια τους. Ο μόνος που αγαπήσει πραγματικά την Ελλάδα είναι ο θεός , και πρέπει να ξαναρίξουμε πνευματικές γέφυρες μαζί Του.

5. πως βλέπεται την σημερινή γεωπολιτική κατάσταση?

Η Ελλάδα με βαρύ φόρο αίματος και νικητής δυο παγκοσμίων πολέμων σήμερα βρίσκεται υπόδουλη κάτω από τον τραπεζικό ζυγό των ηττημένων. Η Ευρώπη στάθηκε με μνησικακία  σε πολλές περιπτώσεις από το 1204 , με την άλωση της Κων/πολης & της Τραπεζούντας καθώς και στους μικρασιατικούς πόλεμους , την κυπριακή τραγωδία απέναντι στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας  πως το γένος το Λατίνων φιλία αντιλαμβάνεται την  εξυπηρέτηση τα συμφερόντων του. Η Ελλάδα ένα κράτος με μικρό πληθυσμό όσο μια επαρχία της Γαλλίας, Γερμανίας τλπ αν ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν οι ευρωπαίοι θα το είχαν κάνει όπως θα έκαναν για μια περιφέρεια τους ενταγμένη σε μια κρατική δομή-και όχι να περιμένουν τον οικ. Στραγγαλισμό μας , ώστε να πάρουν τα φιλέτα μας και να γίνουν βεζίρηδες χωρίς τρουμπανι. Η πραγματική λύση για την κοινωνική και οικονομία μας σήψη αποτελεί η στροφή στην Ρωσία, όχι γιατί ένας κηδεμόνας από ανατολή είναι καλύτερος από την δύση, αλλά η κοινή μας πίστη και οι αξίες που απορρέουν από την ορθοδοξία προεξοφλούν μια αξιοκρατική αντιμέτωπη των ελληνικών ζητημάτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη  επιρροή της ορθοδοξίας στις  σχέσεις με τις λοιπές ορθόδοξες χώρες και την προσφορά του ελληνισμού στην μεταλαμπάδευση της. Πρέπει επιτέλους να αξιοποιήσουμε το χαρτί της γεωπολιτικής μας θέσης, την ορθόδοξης πίστης μας και του ισχυρού ελληνικού στρατού ως φορέα προάσπισης  των οικουμενικού ρόλου που έχει η Ελλάδα να επιτελέσει. Πρέπει να συγκλίνουμε  και να εμβαθύνουμε περισσότερο στις σχέσεις Ελλάδας – Σερβίας – Ρωσίας οι οποίες έχουν κοινό θρησκευτικό, πολιτικό και πολιτιστικό υπόβαθρο .


6. ποια η κατά την γνώμη σας η προβληματική εικόνας της Ελλάδος σήμερα.

Αναμφισβήτητα όπως προείπα το πολιτικό σύστημα που απέτυχε , και φυσικά ότι ο κανόνας αποτελεί εξαίρεση και η εξαίρεση κανόνα σε πολλά επίπεδα της δημοσίας ζωής. Η σκόπιμη πλέον αδιαφορία για την ανακίνηση της ελληνικής οικονομίας μέσω λογικού φορολογικού πλαισίου, παραγωγής των αναγκών της, αξιοποίησης των κοιτασμάτων της, τα οποία άλλωστε προϋποθέτουν πολιτική βούληση. Μόνο τότε θα σταματήσει η αιμορραγία της καλύτερης και παραγωγικότερης γενιάς ελλήνων που μεταναστεύουν έξω. Παράλληλα θα πρέπει να σταματήσουν οι διώξεις της ορθοδοξίας από ανθρώπους σε καίρια πόστα που προσβάλουν την πίστη των ελλήνων. Ας στραφούμε στον θεό , δεν είναι ντροπή είναι σωτηρία. Τότε μόνο θα αλλάξουμε ριζικά.

7. η ελληνική νομοθεσία δεν αναγνωρίζει –όπως και στην περίπτωση του Γκλύξμπουργκ βασιλικές αξιώσεις. Με γνώμονα αυτό, πως αυτόπροσδιορίζεστε ?

Κατ αρχήν Ζω μια κανονική ζωή όπως όλοι οι άλλοι νέοι στη ηλικία μου, προσεύχομαι τακτικά, κάνω μαθήματα αρχαίων ελληνικών και ελληνικής παιδείας και φροντίζω ν  μαθαίνω μέσω των συνεργατών μου τα νέα της Ελλάδος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Σερβία λόγο των διωγμών που υπέστη η οικογένεια εξαιτίας της παρακαταθήκης του ονόματος που μας ακλουθεί από τους τούρκους. Αυτό όμως ποτέ δεν αποτέλεσε εμπόδιο στο να αισθάνομαι περήφανα Ρωμιός.

 Αυτοπροσδιοριζομαι ως Κομνηνός, που είναι και το επίθετο μου- αληθινός απόγονος της μεγάλης αυτοκρατορικής δυναστείας των Κομνηνών που επί εκατοντάδες χρόνια υπερασπίστηκαν με σύνεση την πιστή, την παιδεία τις αξίες μας απέναντι σε κάθε λογής εισβολείς. Συγκεκριμένα είμαι  απόγονος με γραμμή αίματος του τελευταίου αυτοκράτορα ρωμαίων ελλήνων & πόντου του Δαυίδ Κομνηνού της Τραπεζούντας μεγαλομάρτυρα της πίστεως  μας.

8. το μήνυμα σας τους Έλληνες  ?

Έλληνες αντισταθείτε , θυμηθείτε εσείς είστε που δημιουργήσατε Παρθενώνες, πολεμήσατε στις Θερμοπύλες υπερασπιστήκατε επι 1000 χρόνια τα ιδανικά της ορθοδοξίας και ισονομίας από εκατοντάδες εισβολείς. Αντέξατε διωγμούς σκλαβιά γενοκτονίες. Είναι άδικο να εγκαταλείψετε τώρα. Γίνεται στρατιώτες του Χριστού και τότε με την Δόξα Του θα μας φωτίσει για το σωστό. Ήδη η Ρωσία μετά της εποχή διαφθοράς αναγεννάτε. Τόσο το τάγμα των μεγάλων Κομνηνών όσο και προσωπικά ο ίδιος θα συνδράμουμε σε πολιτικό επίπεδο στο εξωτερικό. Μονό άμα αναδείξουμε αυτό που έλληνες είμαστε στην βάση στην ψυχή  και στην σκέψη μας θα επιτύχουμε. Μαζί μπορούμε !!

__________________________________________________________________________
Το Άρθρο μας το απέστειλε ο  
George Deligiannidis







Δημοσίευση σχολίου

 
Top