GuidePedia

0
Notospress
mistras-3

ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.GR| Οι (υπό)''πολιτισμένοι'' νέο-(δωδεκ-αθειστές) έλληνες του σήμερα, προσπαθώντας να βλάψουν την αξία του διαχρονικού, Ελληνοθρόδοξου, πολιτισμού και της αξίες όπου αυτός πρεσβεύει στην σημερινή κοινωνία..

Ανάλογο(=ανύπαρκτο) μυαλό.. ανάλογες πράξεις

Χθες Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και πρώτες πρωινές ώρες, συγκεκριμένα στις 05.50, εκκωφαντικός θόρυβος ξύπνησε τους κατοίκους της κοινότητας του Μυστρά Λακωνίας.


Έντρομοι, μετά από λίγα λεπτά, οι κάτοικοι συνειδητοποίησαν ότι δεν επρόκειτο για έκρηξη της ΔΕΗ όπως αρχικά θεώρησαν αλλά για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο αριστερό χέρι του μπρούτζινου αγάλματος του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου που βρίσκεται στην Πλατεία του Μυστρά.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, άντρες της οποίας περισυνέλεξαν θραύσματα ορείχαλκου και μαρμάρου που είχαν εκτιναχθεί ακόμα και σε απόσταση 25 μέτρων.

Η έκρηξη απέκοψε τον αριστερό βραχίονα του αυτοκράτορα ο οποίος (σ.σ. ο βραχίονας) φυλάσσεται στην αστυνομία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη μαρμάρινη στήλη που βρίσκεται πίσω από το άγαλμα, οι δράστες έγραψαν με σπρέι «Έψιλον ευ» και σχετικό σύμβολο που παραπέμπει στο σύμβολο της Ομάδας Ε (δείτε φωτό αρχείου).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Notospress, η αστυνομία εξετάζει πληροφορίες και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, λίγο μετά την έκρηξη, διήλθε από το Μυστρά ΙΧ μη λακωνικών στοιχείων.

Οι αστυνομικοί αξιοποιούν και λήψεις από κάμερες εγγραφής που καταγράφουν στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι φυσικό να «πυροδοτούνται» συζητήσεις και σχόλια κάποια από τα οποία συνδέουν την επίθεση με το Δρόμο Αθανάτων, τον Αγώνα Υπεραπόστασης που διεξάγεται σήμερα και αύριο με εκκίνηση στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη σήμερα το μεσημέρι, διέλευση και στάση από το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, του τραυματισμένου πλέον Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά και τερματισμό στο άγαλμα της Νίκης στην Καλαμάτα αύριο το μεσημέρι.


Φωτογραφίες: Τάκης Κούρος




mistras-1
mistras-2
mistras-4
mistras-5
mistras-6
mistras-7

Δημοσίευση σχολίου

 
Top