GuidePedia

0

Τον κώδωνα του κινδύνου για την προσυλητιστική δράση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στον Πειραιάκρούει ο Μητροπολίτης Σεραφείμ με εγκύκλιό του...
Ακολουθεί η εγκύκλιος: 

Κάθε Απρίλιο η Αμερικανική Φυλλαδική Μετοχική Εταιρεία «Σκοπιά του πύργου» των λεγομένων μαρτύρων του Ιεχωβά, προσκαλεί σε συγκέντρωση «για την επέτειο του θανάτου του Ιησού» όπως γράφουν. Φέτος έχουν ανοικοδομήσει ένα πολυτελέστατο κτίριο στην πόλη μας, που το ονομάζουν «Αίθουσα Βασιλείας Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά» και προσκαλούν ανυπόπτους για να προσηλυτιστούν στην Εταιρεία του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης Η.Π.Α. που αποτελεί δήθεν το «κανάλι του Θεού».

Καθηκόντως υπενθυμίζομεν ότι η Αμερικανική αυτή μετοχική Εταιρεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά που ιδρύθηκε στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ το 1874 από τον αμερικανό Κάρολο Ρώσσελ και εμφανίζεται σαν δήθεν «αγωγός» του Θεού, ο Οποίος κατ’ αυτούς επί 19 αιώνες είχε περιπέσει σε νήδυμο ύπνο και ξαφνικά ενεθυμήθη την «πλάνη» της Εκκλησίας Του και δημιούργησε την Αμερικανική αυτή φυλλαδική Εταιρεία για να σώση τον κόσμο, παραχαράσσει, παρερμηνεύει και διαστρεβλώνει αποδεδειγμένα το κείμενο της Αγίας Γραφής, που είναι έργο της Εκκλησίας, την οποία όμως απορρίπτει.

Όπως διακηρύχθηκε σε αντιαιρετική ημερίδα της Μητροπόλεώς μας για τους μάρτυρες του Ιεχωβά, η Εταιρεία Σκοπιά επικαιροποιεί με πλήθος αιρέσεων τις βλάσφημες, ανόσιες και αιρετικές κακοδοξίες για το θεανθρώπινο πρόσωπο του ενσαρκωθέντος Υιού και Λόγου του Θεού, για τον Οποίον ο Ευαγγελιστής Ιωάννης γράφει στο Ευαγγέλιό του «Εν αρχή ην ο Λόγος, και ο Λόγος ην προς τον Θεόν και Θεός ην ο Λόγος» του αιρεσιάρχη Αρείου τον οποίον κατεδίκασε η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος το 325 και του άραβα εμπόρου Μωάμεθ κατά τον 6ο και 7ο αιώνα οι οποίοι βλασφημούσαν διδάσκοντας ότι ο ενσαρκωθείς Υιός και Λόγος του Θεού ήταν κτίσμα και όχι αληθινός Θεός.  

Το 1874 ο Κάρολος Ρώσσελ ανεμάσησε τις βλασφημίες των προηγουμένων και απέδειξε ότι ο κοινός υποβολέας του Αρείου, του Μωάμεθ και του εαυτού του είναι ο μισών τον Θεόν και τους ανθρώπους αρχέκακος και βύθιος δράκων ο παγκάκιστος διάβολος.

Επί 2.000 χρόνια το σώμα του Χριστού, η Αγία Του Εκκλησία δεν τιμά την επέτειο του «θανάτου του Ιησού» αλλά συμμετέχει οντολογικά στο από άφατη αγάπη για τον άνθρωπο εκούσιο Πάθος και την ένδοξη Ανάσταση του Θεανθρώπου κοινωνούσα το σώμα και αίμα Του και καλούσα σε συσταύρωση και συνανάσταση μετ’ Αυτού. Η Αμερικανική Εταιρεία Σκοπιά των μαρτύρων του Ιεχωβά επιφυλλάσει μόνο για τα διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας της Αμερικής το λεγόμενο κυβερνόν σώμα ή «υπόλοιπο» όπως το αποκαλούν το δικαίωμα να μετέχουν στα «εμβλήματα του θανάτου του Ιησού», που δεν έχουν καμμία σχέση με την Θ. Ευχαριστία ενώ τους άλλους οπαδούς της αιρέσεως όπως και αυτούς στην Ελλάδα τους αποκλείουν από τα «εμβλήματα του θανάτου του Ιησού» θεωρώντας τους ως απλό όχλο που θα αποφύγει τον Αρμαγεδώνα, εφόσον υπακούει στο Κυβερνόν σώμα των Αμερικανών Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Πρόσφατα η Εταιρεία Σκοπιά των Μαρτύρων του Ιεχωβά σαν νεο-αρειανισμός που είναι παρότι χρησιμοποιεί το μέχρι πρότινος δυσώδες γι’ αυτήν, όνομα «Χριστιανοί», για προσηλυτιστικούς λόγους, αποδεικνύει ότι δεν έχει καμμία σχέση με τον Χριστιανισμό διότι στο τεύχος της Σκοπιάς 1.1.2015, σσ. 14-15, υπάρχει άρθρο που επιγράφεται «Πρέπει να προσευχόμαστε στον Ιησού;»  όπου ισχυρίζεται ότι οι Χριστιανοί δεν πρέπει να προσεύχωνται στον Χριστό γιατί δεν είναι Θεός και ας λέει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, όπως προαναφέραμε «Θεός ην ο Λόγος» (Ιωάν. 1,1) και ο Απ. Παύλος στην προς Ρωμαίους επιστολήν του «εξ ων ο Χριστός το κατά σάρκα, ο ων επί πάντων Θεός ευλογητός εις τους αιώνας. Αμήν.» (Ρωμ. 9,5) και πάμπολλα άλλα εδάφια της Γραφής να αποδεικνύουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού του Ζώντος, ομοούσιος προς τον Πατέρα.

Απόδειξις ότι η μετοχική Εταιρεία Σκοπιά των Αμερικανών Μαρτύρων του Ιεχωβά, είναι μία παγκόσμια προσηλυτιστική προσπάθεια και μόνον είναι το γεγονός ότι δεν διατηρεί ούτε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, όπως η Αγία του Θεού Εκκλησία μας που έμπρακτα εφαρμόζει την αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο.
Η Ιερά μας Μητρόπολις έχει κυκλοφορήσει ένα κατατοπιστικό έντυπο για την αμερικανοκίνητη αίρεση των μαρτύρων του Ιεχωβά, όπου βέβαια διαχωρίζει μεταξύ της αιρέσεως και των θυμάτων της για τα οποία πρέπει συνεχώς να προσευχόμαστε με πολλή αγάπη, να τα λυτρώση ο Θεός από τα δίχτυα του Διαβόλου και της φοβερής αυτής κακοδοξίας που οδηγεί μαθηματικά στην απώλεια.

 Καλούμε τους ευσεβείς αδελφούς να ενημερώσουν τους συγγενείς, φίλους και τους συγκατοίκους τους για την προσηλυτιστική προσπάθεια των μαρτύρων του Ιεχωβά στην πόλη μας με την ανέγερση του κτιρίου τους που αποδεικνύει την ανεξιθρησκεία και την ελευθερία θρησκευτικής συνειδήσεως στην χώρα μας και να προμηθευθούν το έντυπο της Μητροπόλεως από τις ενορίες τους και να το μοιράσουν σε κάθε σπίτι και συμπολίτη μας, γιατί αυτό αποτελεί ύψιστο ιεραποστολικό χρέος κάθε ορθοδόξου πιστού χριστιανού.

Μετά θερμών αγωνιστικών ευχών
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top