GuidePedia

0
hellas-orthodoxy.blogspot.gr

ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.GR|Άλλοι θα έπρεπε να είχαν καθαιρεθεί και μάλιστα αρκετοί από την Ιεραρχία της Εκκλησίας μας, για την πτώση τους στην Παναίρεση του Οικουμενισμού.. Αλλά για ακόμα μία φορά προσπαθούν κάποιοι να φιμώσουν  τους ''Ορθοδομούντες τον λόγον της αληθείας'' στην προσπάθεια τους να πλήξουν την Ορθοδοξία της Εκκλησίας μας.

Αντιγράφουμε από  
hellas-orthodoxy.blogspot.gr


Ενώ εισήλθαμε στο Τριώδιο και σε λίγες μέρες θα μπούμε και στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ο γνωστός και μη εξαιρεταίος για τα «δεσποτικά» του...κατορθώματα Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ετοιμάζεται να καθαιρέσει τον π. Νικόλαο Μανώλη, αντι-οικουμενιστή Ιερέα του Ι.Ν Προφήτου Ηλιού στην ομώνυμη Μητρόπολη!

Με ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες, ο κ. Άνθιμος επιχειρεί την φίμωση της φωνής του π. Νικολάου, κατασκανδαλίζοντας έτσι τον Πιστό Λαό! Πρόκειται για απαράδεκτη τακτική που θυμίζει τις πιο μαύρες στιγμές της δεσποτοκρατίας, αποδεικνύοντας περίτρανα πως δυστυχώς, πολλοί Επίσκοποι έχουν χάσει την επαφή με το Ποίμνιό τους και ενδιαφέρονται μονάχα να ικανοποίησουν τα πείσματα και τους εγωισμούς τους!

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον π. Νικόλαο και εφιστούμε την προσοχή στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (δεν εννοούμε φυσικά τους προσφιλείς εναγκαλισμούς του με πολιτικάντηδες) που υπάρχουν στην πόλη του, την Εκκλησία και την Ελλάδα...!

Αναλυτικά η είδηση:

ΣΟΚ! ξεκινάει η πρώτη επίσημη δίωξη αντιοικουμενιστή κληρικού στην πρόσφατη εκκλησιαστική μας ιστορία ;

Ενώ παραμένει επιδεικτικά αναπάντητη η επιστολή που απέστειλαν 1052 πιστοί στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.  

Η πληροφορία μας μεταφέρθηκε από πολύ αξιόπιστη πηγή εντός του Μητροπολιτικού μεγάρου, πως ξεκίνησε η δίωξη κατά του πατρός Νικολάου Μανώλη, εφημερίου του Ι.Βυζ.Ν. Προφήτη Ηλία Θεσσαλονίκης, με τελικό σκοπό την καθαίρεσή του. Στη μαχητική ομιλία του πατρός Νικολάου την Τετάρτη 4/2/2015 στις 7μμ θα είμαστε όλοι παρόντες και θα απαιτήσουμε να επιβεβαιώσει τις θλιβερές εξελίξεις.

Ο πατήρ Νικόλαος κλήθηκε εσπευσμένα να απολογηθεί ενώπιον του Παναγιωτάτου. Αυτός χωρίς να κρατήσει τα προσχήματα, έσπευσε να συμπεριλάβει στο κατηγορητήριο τη φωτογραφική απόφαση της Δ.Ι.Σ. για την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο.

Βρισκόμαστε ένα βήμα προ του Επισκοπικού Δικαστηρίου, την Παρασκευή  6-2-15 και ώρα 13:00 στο Επισκοπικό Μέγαρο, ο πατήρ Νικόλαος απολογείται αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά συγκεκριμένες κατηγορίες που είναι οι εξής:

Α. Φατρίαν,
Β. Εξύβρισιν και συκοφαντίαν,
Γ. Απείθειαν και καταφρόνησιν της προϊσταμένης εκκλησιαστικής αρχής,
Δ. Σκανδαλισμόν των πιστών.

Οι ενορίτες, τα πνευματικά τέκνα, οι ακροατές των ομιλιών στο διαδίκτυο και η Κατάνυξη, αντιδρούμε στην προσπάθεια που γίνεται να δικαστεί και να καταδικαστεί ο πατέρας Νικόλαος Μανώλης εν κρυπτώ, με ταχύτατες διαδικασίες, και με "κατάλληλες" κατηγορίες.

Καμία δίωξη δεν είναι νόμιμη, χωρίς διεξαγωγή ανάκρισης από ακέραιο ιερέα της μητρόπολής μας, που να έχει φόβο Θεού.

Καμία ανάκριση δεν είναι πλήρης αν δεν κληθούμε να καταθέσουμε ως μάρτυρες όλοι εμείς, ενορίτες του Προφήτη Ηλία, πνευματικά τέκνα και φίλοι του πατρός Νικολάου.

Κάθε ιερέας της Ιεράς μας Μητροπόλης πρέπει να ενημερωθεί για την υπόθεση, γιατί οφείλει να πάρει θέση. Όσοι μένουν πιστοί στην Ορθοδοξία να ξέρουν ότι έρχεται η σειρά τους.

Υποστηρίζουμε και είμαστε σε θέση να αποδείξουμε με ατράνταχτα στοιχεία, πως ο πατήρ Νικόλαος βρίσκεται εν δικαίω, πολεμούμενος για την Ορθόδοξη μαρτυρία του, η δε Μητρόπολη Θεσσαλονίκης διώκει ένα από τα καλύτερα τέκνα της.

Την Παρασκευή 6η Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 13:00 μμ, στο Επισκοπικό Μέγαρο στη Βογατσικού 7, είναι το ραντεβού με την πρώτη δίωξη ορθοδόξου κληρικού επειδή είναι αντιοικουμενιστής, στην πρόσφατη εκκλησιαστική μας ιστορία. 

Όπως είναι φυσικό πέφτουν στο τραπέζι προτάσεις διαμαρτυρίας που τις εξετάζουμε σοβαρά, όπως συμβολική κατάληψη του Επισκοπείου, πορεία διαμαρτυρίας την ώρα της απολογίας, η πρόσκληση τηλεοπτικών σταθμών που θα καλύψουν το γεγονός και άλλες πιο ακραίες ή πιο μετριοπαθείς. Θα ενημερωθείτε όλοι εγκαίρως. 

Δεσμευόμαστε πως μόλις έχουμε στα χέρια μας έγγραφα που να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες μας, θα προβούμε σε λεπτομερή δημοσίευση για την απόκρυψη της αλήθειας που επιχειρείται.  

Είμαστε βέβαιοι πως αν τελικά όντως ξεκινήσει η επίσιμη δίωξη του πατρός Νικολάου την Παρασκεύη, εντός της αιθούσης του Επισκοπείου θα λάμψει η αλήθεια. Η κατηγορούσα και δικάζουσα τον πατέρα Νικόλαο εκκλησιαστική αρχή, ο Παναγιώτατος Επίσκοπός μας κ.κ. Άνθιμος, θα ομολογήσει την αθωότητα του ιερέα της ενορίας μας. 


Αλλιώς θα αποδειχθεί πως σε αυτή την υπόθεση ο κατήγορος και δικαστής, είναι ο πραγματικός κατηγορούμενος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top