GuidePedia

0


ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.GR| Και τα χειρότερα έρχονται. Μόλις η κυβέρνηση τελειώσει με το πανηγηράκι όπου έχει στίσει στις κάμερες, και υπογράψει κάποιο νέο αριστερό μνημόνιο, θα ξεκινήσει τα φασιστικά της σχέδια εναντίων της επικρατούσης, Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας, όπου τόσο πολύ και με τόσο μεγάλο μένος καταδιώκει. Ο Νέος υπουργός αναφέρει χωρισμό ''κράτους - εκκλησίας'', ''θρησκεύματα, και όχι θρήσκευμα'' αφήνοντας μεγάλα νοήματα για το μάθημα των θρησκευτικών και την μετατροπή του σε ένα θρησκειολογικό μάθημα, όταν ο υφυπουργός αναφέρει ΦΟΡΟΥΣ για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς..  Από εδώ και πέρα, άξια αναφοράς θα πρέπει να είναι η στάση της διοικούσης εκκλησίας, και ουσιαστικά ποια θα είναι αυτή, σε μία κυβέρνηση όπου αρχίζει έναν ασύστολο πόλεμο.. 

Αντιγράφουμε από orthodoxia.info


Για πρώτη φορά από το Βήμα της Βουλής υπουργός μίλησε ξεκάθαρα για χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, χαρακτηρίζοντας τον «στρατηγική» άποψη. Κατά την διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης, ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδης Μπαλτάς, έδωσε το στίγμα των προθέσεων του για το συγκεκριμένο θέμα χαρακτηρίζοντας τον πολιτικό όρκο του Πρωθυπουργού, «βήμα προς την κατεύθυνση της ανεξαρτησίας του Κράτους από την Εκκλησία».

Στην σύντομη αλλά εξαιρετικά ουσιαστική αναφορά του στο θέμα των θρησκευμάτων, ο κ. Μπαλτάς εξέφρασε τον σεβασμό του στην Ορθόδοξη Εκκλησία, την οποία χαρακτήρισε «ιστορικά ορθώς επικρατούσα θρησκεία» ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «εμμένουμε στρατηγικά στην άποψη ότι η Εκκλησία και το Κράτος πρέπει να διαχωριστούν».

Κατά τον κ. Μπαλτά «αυτή η πορεία (σ.σ. ο διαχωρισμός) είναι μακριά, δύσκολη και πρέπει πρώτα να αρχίσουν εκλογικεύονται αυτές οι σχέσεις» παρουσιάζοντας ως παράδειγμα την «υποδειγματική» όπως την χαρακτήρισε στάση του Πρωθυπουργού όταν «…πήγε πρώτα στον Αρχιεπίσκοπο και μετά ορκίστηκε με πολιτικό όρκο. Δείχνοντας έτσι έμπρακτα ότι βήματα προς την κατεύθυνση της ανεξαρτησίας του Κράτους από την Εκκλησία μπορούν να γίνουν σύντομα».

Ο κ. Μπαλτάς έδωσε μεγάλη βαρύτητα και στο θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών στη χώρα υπενθυμίζοντας πως «Επιταγή του Συντάγματος είναι η εγγύηση της θρησκευτικής ελευθερίας» σημειώνοντας πως «Τιμούμε όλες τις οργανωμένες θρησκείες διότι με τον δικό της τρόπο η καθεμιά προβάλλει μια αίσθηση του Θείου που μοιράζονται όλοι οι άνθρωποι».

Χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την φράση «σε ότι έχω ιερό» για να τονίζει όπως είπε πως «Το ιερό είναι απαραβίαστο».

«Ο σημαντικότερος όρκος στα ελληνικά είναι «σε ότι έχω ιερό» όπου το ότι δεν προσδιορίζεται γιατί ακριβώς δηλώνει την αυθόρμητη ανεξιθρησκεία του ελληνικού λαού».

Στο ερώτημα του «Ορθοδοξια info» προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για το πως σχολιάζει τις δηλώσεις του νέου υπουργού Παιδείας η απάντηση ήταν «ουδέν σχόλιο».


Οι αναφορές του κ. Μπαλτά στο θέμα των Θρησκευμάτων και της Εκκλησίας βρίσκονται μετά το 30΄ λεπτό του βίντεο της ομιλίας του στην Βουλή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top