GuidePedia

0
romfea.gr
Mpalasof

Καμία πολιτική δύναμη στην Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αγνοήσει την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και τις αξίες που διατηρεί, δήλωσε στο RIA Novosti την Τετάρτη ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασόφ, σχολιάζοντας την άρνηση του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ορκιστεί στο Ευαγγέλιο σύμφωνα με την παράδοση της χώρας τους.

«Προσωπικά πιστεύω ότι σε μια χώρα με τόση ισχυρή ορθόδοξη παράδοση, η οποία διαμόρφωσε την ιστορία και την κοσμοθεωρία του λαού, δεν θα έχει μέλλον καμία πολιτική δύναμη, η οποία θα αγνοήσει την Εκκλησία και τις πνευματικές αξίες που διατηρεί και που είναι πολύτιμες για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Νομίζω ότι και ο Αλέξης Τσίπρας ο ίδιος το καταλαβαίνει, ανεξάρτητα από τις προσωπικές απόψεις και τις πεποιθήσεις του. Περιμένετε και θα δείτε» είπε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Απαντώντας στο ερώτημα αν η άρνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού από το θρησκευτικό όρκο σημαίνει ένα βήμα αποχριστιανισμού της Ευρώπης, ο πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασόφ είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολύ ανομοιογενή κοινότητα, οι κύκλοι της έχουν διαφορετική στάση απέναντι στον Χριστιανισμό και την Εκκλησία».


Υπενθύμισε επίσης, ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σχηματιστεί χωρίς τη συμμετοχή του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. (Ανεξαρτητοι Ελληνες), οι οποίοι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, «προσανατολίζονται ακριβώς στη διατήρηση των παραδοσιακών ορθόδοξων αξιών στην κοινωνία». «Αυτό μου είπε ο ηγέτης του κόμματος, Πάνος Καμμένος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα», τόνισε ο Μπαλασόφ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top