GuidePedia

0
poimin.gr
mnimos_xristod1.jpg

Μια επταετία συμπληρώθηκε σήμερα χωρίς τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο.

Επτά χρόνια από την ημέρα που ο «Χριστόδουλος όλων των Ελλήνων», μετέβη εις τα ουράνια σκηνώματα για να ιερουργεί στο Επουράνιο Θυσιαστήριο.

Σήμερα στο Α” Κοιμητήριο Αθηνών τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τιμήν και μνήμην του Μακαριστού Πρωθιεράρχου. Εκεί βρέθηκαν πνευματικοί αδελφοί, πνευματικά τέκνα, συνεργάτες του Μακαριστού και απλός κόσμος για να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ, ενώ συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος και Σεβ. ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι στο ιερό Βήμα οι Μητροπολίτες Βρεσθένης Θεόκλητος και Πειραιώς Σεραφείμ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου.


Όλοι θυμήθηκαν και συμφώνησαν πως ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα, ένας χαρισματικός και σπάνιος άνθρωπος, ένας φωτισμένος Εκκλησιαστικός ηγέτης, ο οποίος είχε φλόγα ψυχής για τον Χριστό είχε οράματα και αγωνιζόταν με όλες του τις δυνάμεις και τα τάλαντα που του είχε δώσει ο Θεός να τα πραγματοποιήσει. Ήταν αγνός άνθρωπος, απλός και αυθεντικός και προσεφέρθη θυσιαστικά για τον τόπο μας και για την Εκκλησία του Χριστού. Η σύντομη αλλά πληθωρική παρουσία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο τιμόνι της Ελλαδικής Εκκλησίας θα μείνει στην ιστορία ανεξίτηλα χαραγμένη.


mnimos_xristod21.jpg
mnimos_xristod27.jpg
mnimos_xristod28.jpg
mnimos_xristod3.jpg
mnimos_xristod32.jpg
mnimos_xristod34.jpg
mnimos_xristod36.jpg
mnimos_xristod37.jpg
mnimos_xristod4.jpg
mnimos_xristod41.jpg
mnimos_xristod7.jpg
mnimos_xristod8.jpg

Δημοσίευση σχολίου

 
Top