GuidePedia

0


Κείμενο: Γιώργος Φερδής | Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής, ΔΟΓΜΑ

Τις προσευχές των πιστών ζήτησε σήμερα το πρωί ο ποιμενάρχης της Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος από τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά όπου τέλεσε το μυστήριο της θείας ευχαριστίας, για τους περίπου 478 επιβαίνοντες που βρίσκονται στο πλοίο Norman Atlantic που πήρε φωτιά σε διεθνή χωρικά ύδατα ανοιχτά της Κέρκυρας τα ξημερώματα. 

Ο κ. Άνθιμος ενημερώθηκε για την τραγωδία λίγο μετά το κυριακάτικο κήρυγμά του κι αμέσως ζήτησε την συμβολή των πιστών στις δύσκολες στιγμές που περνάνε οι επιβάτες στην μέση της Αδριατικής.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ευχήθηκε όλα να πάνε καλά και να στεφτεί με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή.

Ο κ. Άνθιμος, στο κήρυγμά του, μίλησε για διάφορα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας κι ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τα σύνορά μας απειλούνται από τους γείτονες και εμείς είμαστε αδιάφοροι και περνάει απαρατήρητο το γεγονός».

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε να θίγονται τα συμφέροντά μας» πρόσθεσε και τελείωσε λέγοντας «να αγαπάμε την πατρίδα μας για να την αφήσουμε ειρηνική στα παιδιά μας».

Ο μητροπολίτης Άνθιμος, στο τέλος της θείας λειτουργίας, ευχαρίστησε και παρουσίασε στους πιστούς τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, ο οποίος βρέθηκε στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης και λειτούργησε στο ναό του αγίου Γρηγορίου Παλαμά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top