GuidePedia

0
Εκ του Ναού
0412varvareia9.jpg

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μεγάλη λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα εορτή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης- Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Αντιδημάρχων και του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου.

Οι πιστοί συνέρρεαν ασταμάτητα, για να προσκυνήσουν την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και ιδίως την Ιερά Κρύπτη όπου ευρέθη με θαυματουργικό τρόπο η Ιερά Εικόνα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στον λόγο του ανέλυσε τον Απόστολο της ημέρας και τόνισε: «είμαστε ο περιούσιος λαός του Θεού, είμαστε η περιουσία του Θεού, γι΄αυτό και έστειλε ότι πολυτιμότερο είχε, τον Υιό Του. Μας εξαγόρασε εκ της κατάρας του νόμου, δηλαδή μας ελευθέρωσε από την τιμωρία και μας χάρισε την υιοθεσία, δηλαδή μας έδωσε τιμές και αξιώματα.Αυτές τις τιμές και τα αξιώματα είχε και η Αγία Βαρβάρα δηλαδή και Μεγαλομάρτυρας και Καλλιπάρθενος. Αυτές τις τιμές και τα αξιώματα απολαμβάνουν τα παιδιά του Θεού»


Ο προϊστάμενος του Ναού, π. Μάξιμος Μητράρας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την Αρχιερατική του παρουσία και ευλογία, ευχόμενος έτη πολλά και θεοτίμητα.
0412varvareia.jpg
0412varvareia1.jpg
0412varvareia2.jpg
0412varvareia3.jpg
0412varvareia4.jpg
0412varvareia5.jpg
0412varvareia6.jpg
0412varvareia10.jpg
0412varvareia11.jpg

Δημοσίευση σχολίου

 
Top