GuidePedia

0
olasthnforaa.blogspot.gr


Κείμενο: Γιώργος Χαρίτος | Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μαρσέλος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχτές η εκδήλωση μνήμης προς τιμήν του Γέροντα Φιλόθεου Ζερβάκου στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ καθώς και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, καθώς και πλήθος άλλων Ιεραρχών και Ιερέων της Εκκλησίας μας.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν οι δύο Ομότιμοι Καθηγητές Πανεπιστημίου, Αθηνών π. Γεώργιος Μεταλληνός, και Θεσσαλονίκης ο π. Θεόδωρος Ζήσης.

 Ο π. Θεόδωρος Ζήσης Ανάφερε πως: ''Ο Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος κάλυψε με την μακροβιότητα του όλον σχεδόν τον 20ο αιώνα, έναν αιώνα πράγματι απατεώνα από πλευράς εκκλησιαστικής, διότι κατά την διάρκεια του προβλήθηκαν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, έγιναν ρίξεις με την προηγούμενη εκκλησιαστική παράδοση διατυπώθηκαν και προωθήθηκαν θεολογικές απόψεις και γνώμες ξένες προς την διδασκαλεία του Χριστού των αγίων αποστόλων και των Αγίων Πατέρων.''

Ο Πατήρ Θεόδωρος Ζήσης, έκανε αναφορά στην εκδήλωση του Οικ. Πατριάρχη και την συμπροσευχή του με τον πάπα λέγοντας μεταξύ άλλων πως'' Τον Χριστό όχι μόνον οι Ιουδαίοι τον Αρνήθηκαν τότε και τον σταύρωσαν, αλλά εξακολουθούν μέχρι σήμερα να τον πολεμούν λυσσαλέα εμμένοντας στην κακία τους, συμμαχώντας κατά καιρούς και ενισχύοντας άλλες αντίθετες δυνάμεις θρησκείες και αιρέσεις''

Ανέφερε επίσης το πρόβλημα των αιρέσεων όπου υπάρχουν στον Χριστιανισμό, καθώς ακόμα έθιξε την μεταπατερική σχολή του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου στον Βόλο. Επίσης καταδίκασε την τρομερή συνύπαρξη της Ορθοδοξίας δια των εκπροσώπων της στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών καθώς και τις αποφάσεις αυτών, αφού ''εκεί πάνω στηρίζονται και οι συμπροσευχές του Βαρθολομαίου με τον πάπα''. Τόνισε ακόμα πως στις τοπικές εκκλησίες, αν όχι ακόμα, σε λίγα χρόνια θα αρχίζει να αλείφετε το Ορθόδοξο φρόνιμα και να εισέρχονται σε αυτές οικουμενιστικές απόψεις και γνώμες. Κλείνοντας είπε πως ''δεν είναι άσχετα όλα τα παραπάνω με τον Γέροντα Φιλόθεου Ζερβάκο αφού και εκείνος ήταν ένας μεγάλος αγωνιστής της Ορθοδόξου Πίστεως κατά των αιρέσεων και του Οικουμενισμού''.

Στην εισήγηση του ο π.Γεώργιος Μεταλληνός είπε'' Οι Άγιοι όλων των αιώνων είναι αληθινοί ηγέτες μας. Η εκκλησία μας θεωρείτε αδιανόητη χωρίς Παύλο, χωρίς Πατέρες και μητέρες όπου οδηγούν στην εν Χριστώ αναγέννηση τα πνευματικά τους τέκνα. Ο Όσιος Πατήρ Θεόφιλος Ζερβάκος είναι ανάστημα, πνευματικού πατέρα. Το πατερικό φρόνιμα του αποδεικνύει ότι η προφητική και αποστολική συνείδηση του, οι αγώνες του και η ομολογία για την Ορθοδοξία και τρίτων η προφητική του παρουσία και μαρτυρία. Να έχουμε την ευχή του.''

Κατά την διάρκεια των εισηγήσεων προβλήθηκε και ένα μικρό κινηματογραφικό υλικό από φωτογραφίες και ηχητικό υλικό με τον Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο.


H εκδήλωση άνοιξε με την Βυζαντινή χορωδία, να ψάλει της καταβασίες των Χριστουγέννων. 

Είναι δε εξίσου σημαντικό να αναφέρουμε, πως η αίθουσα του αμφιθεάτρου ήταν τόσο γεμάτη, όπου χρειάστηκε και δεύτερη αίθουσα( στην οποία μεταδίδονταν μέσο οθόνης) εξίσου γεμάτη και αυτή,  Ακολουθούν φωτογραφίες καθώς και ολόκληρες οι Ομιλίες του π.Μεταλληνού και του π.Ζήση.














Δημοσίευση σχολίου

 
Top