GuidePedia

0
olasthnforaa.blogspot.gr






Εμείς, ως ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.GR και ως Ορθόδοξο Δίκτυο Ενημέρωσης, δεν θα καλύψουμε ενημερωτικά τις προσευχές του κ.Βαρθολομαίου με τους Αιρετικούς. Την απάντηση μας όμως την δίνουμε μέσα από, όχι προσωπικές μας απόψεις, αλλά από τον ίδιο τον Απόστολο των Εθνών Παύλο, και ως ένα ρητορικό Ερώτημα προς τον κ.Βαρθολομαίο και τους Επισκόπους του, σε μία προσπάθεια ίσως να καταλάβουν τι ακριβώς πράττουν..

Δεν επαναλαμβάνουμε τους Αποστολικούς Κανόνες δέκατο και ενδέκατο περί καθαίρεσης ''διακόνου, πρεσβυτέρου, ή επισκόπου'' στην περίπτωση συμπροσευχής, για να μην επαναλαμβανόμαστε..

Ο Απόστολος Παύλος νομίζουμε τα γράφει αρκετά ξεκάθαρα: 

''14 Μην ετεροζυγείτε με άπιστους. γιατί ποια συμμετοχή έχουν η δικαιοσύνη και η ανομία, ή ποια κοινωνία έχουν το φως με το σκοτάδι; 15 Και ποια η συμφωνία του Χριστού με το Βελιάρ ή τι μερίδιο έχει ο πιστός μαζί με τον άπιστο; 16 Και ποια συγκατάθεση μπορεί να κάνει ο ναός του Θεού μαζί με τα είδωλα; Γιατί εμείς είμαστε ναός του Θεού του ζωντανού, καθώς είπε ο Θεός: Θα κατοικήσω μέσα τους και θα περπατήσω μεταξύ τους και θα είμαι Θεός τους κι αυτοί θα είναι λαός μου. 17 Γι’ αυτό εξέλθετε από το μέσο αυτών και χωριστείτε, λέει ο Κύριος, και ακάθαρτο μην αγγίζετε. κι εγώ θα σας δεχτώ, 18 και θα είμαι για σας Πατέρας, κι εσείς θα είστε για μένα γιοι και θυγατέρες, λέει Κύριος ο Παντοκράτορας.

(Προς Κορινθίους Β' Επιστολή Παύλου 14-18)

και το Αρχαίο κείμενο:

Μὴ γίνεσθε ἑτεροζυγοῦντες ἀπίστοις· τίς γὰρ μετοχὴ δικαιοσύνῃ καὶ ἀνομίᾳ; τίς δὲ κοινωνία φωτὶ πρὸς σκότος; 15 τίς δὲ συμφώνησις Χριστῷ πρὸς Βελίαλ; ἢ τίς μερὶς πιστῷ μετὰ ἀπίστου; 16 τίς δὲ συγκατάθεσις ναῷ Θεοῦ μετὰ εἰδώλων; ὑμεῖς γὰρ ναὸς Θεοῦ ἐστε ζῶντος, καθὼς εἶπεν ὁ Θεὸς ὅτι ἐνοικήσω ἐν αὐτοῖς καὶ ἐμπεριπατήσω, καὶ ἔσομαι αὐτῶν Θεός, καὶ αὐτοὶ ἔσονταί μοι λαός. 17 διὸ ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ ἀκαθάρτου μὴ ἅπτεσθε, κἀγὼ εἰσδέξομαι ὑμᾶς, 18 καὶ ἔσομαι ὑμῖν εἰς πατέρα καὶ ὑμεῖς ἔσεσθέ μοι εἰς υἱοὺς καὶ θυγατέρας, λέγει Κύριος παντοκράτωρ.








Δημοσίευση σχολίου

 
Top