GuidePedia

0
ecclesia.gr

«Η πόρτα της Αρχιεπισκοπής θα είναι πάντοτε ανοιχτή για τον καθένα σας» διαβεβαίωσε τους φοιτητές ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την τελετή υποδοχής των πρωτοετών στη Θεολογική Σχολή. Μετά από την παρένθεση της περσινής χρονιάς, που σημαδεύτηκε από τη μακρόχρονη απεργία των Πανεπιστημιακών δασκάλων, η Θεολογική Σχολή πραγματοποίησε ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές στα τμήματα της Θεολογικής και της Κοινωνικής Θεολογίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε την είσοδο στο Πανεπιστήμιο «κομβικό σημείο για τη ζωή των παιδιών, καθώς αφήνουν τους κόπους και την αγωνία των σχολικών χρόνων και ρίχνονται με ενθουσιασμό στην ακαδημαϊκή ζωή». Αυτόν τον ενθουσιασμό παραλλήλισε ο Μακαριώτατος με την ορμή των νερών στα βουνά, που για να είναι ωφέλιμα, πρέπει να κατευθύνονται σωστά. Έτσι και οι Καθηγητές μέσα από τη σωστή καθοδήγηση μπορούν και μετατρέπουν την ορμή των φοιτητών σε γόνιμη, καρποφόρα δύναμη. Γι’ αυτό, συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος, είναι απαραίτητη η συνεχής συνεργασία με τους δασκάλους, που στέκονται συνοδοιπόροι σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι.

Ο Αναπληρωτής Πρύτανης στο ΕΚΠΑ κ. Αντώνιος Καλοκαιρινός χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο «σύμμαχο» του ελληνικού Πανεπιστημίου κι απευθυνόμενος στα παιδιά επισήμανε την αξία που συνεχίζει να παρέχει ο τίτλος σπουδών του Καποδιστριακού μέσα στο διεθνές εκπαιδευτικό περιβάλλον. Αντίστοιχα στην ομιλία του, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής κ. Μάριος Μπέγζος σημείωσε πως η θέση του φοιτητή συνιστά κατάκτηση και χαιρέτισε την πρωτοβουλία των φοιτητών για την καθαριότητα των Πανεπιστημιακών αιθουσών, τη διαρκή μέριμνά τους για την αισθητική στους κοινόχρηστους χώρους, κυρίως δε και για τη συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ως Πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας τόνισε στο χαιρετισμό του ότι η σπουδή της Θεολογίας δε συνδέεται αποκλειστικά με την αγορά εργασίας, αλλά πρώτα και κύρια με τη διαμόρφωση του ανθρώπου. Στο περιεχόμενο αυτής της σπουδής, που συνοψίζεται στην Αλήθεια της Αναστάσεως του Κυρίου, αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας κ. Γιώργος Φίλιας, αναδεικνύοντας παράλληλα το πνεύμα της συνεργασίας που πρέπει να διέπει τις σχέσεις διδασκόντων και φοιτητών. 


Δημοσίευση σχολίου

 
Top