GuidePedia

0


Παρουσία του Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, των Προέδρων των δύο Τμημάτων κ.κ. Χρυσοστόμου Σταμούλη και Θεοδώρου Γιάγκου, αλλά και πλήθους φοιτητών τελέστηκε στις 20 Νοεμβρίου 2014 ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Η Ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Θεολογικής Σχολής και ο τοπικός Επίσκοπος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κρίση που διέρχεται σήμερα η πατρίδα μας, στη σύγχυση που επικρατεί στον κόσμο, αλλά και στην ευθύνη που έχουν οι Θεολογικές Σχολές για την πνευματική αναβάθμιση του σύγχρονου ανθρώπου. Τόνισε επίσης το ενδιαφέρον και την αγάπη της Εκκλησίας για τους φοιτητές και ότι η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης είναι έτοιμη να βοηθήσει όσους ζητήσουν τη συμπαράστασή της.

Ο Κοσμήτορας, επικαλούμενος τον Απόστολο Παύλο μίλησε περί της ενότητας του σώματος της Εκκλησίας και της ανάγκης όλοι να εργασθούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Ανάλογες αναφορές για τον ρόλο της Ορθόδοξης Θεολογίας σήμερα, την οικουμενική της αποστολή, τη σπουδή και προβολή των πηγών της, τόσο από τους Καθηγητές, όσο και τους φοιτητές, έκαναν και οι δύο Πρόεδροι.


Η πολυπληθής Χορωδία της Σχολής υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή και Χοράρχη π. Σπυρίδωνος Αντωνίου απέδωσε με πανηγυρικό τρόπο τους ύμνους του Αγιασμού και γενικότερα όλη η τελετή ήταν μια άριστη ευκαιρία πνευματικής ανάτασης για καθηγητές και φοιτητές και μια έμπρακτη απόδειξη των άριστων σχέσεων μεταξύ της ακαδημαϊκής θεολογίας και της Εκκλησίας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top