GuidePedia

0

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συντελείτε μία Ανορθόδοξη(και τρομερή) πράξη από μέρους Καθηγητών, η δημιουργία Ισλαμικών Σπουδών. Μία δημιουργία όπου μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Χώρα μας. Εχτές η σύγκλητος αποφάσισε την δημιουργία Ισλαμικών Σπουδών με 19 Θετικές ψήφους έναντι  1 αρνητικής και 4 λευκών( dogma.gr)

Κατά πόσο άραγε είναι λογικό να επιμένει η ''Ορθόδοξη'' σύγκλητος του Τμήματος Θεολογίας σε μία τέτοια δημιουργία και μάλιστα εντός του τμήματος της; Πως μπορεί μέσα σε μία Ορθόδοξη Σχολή, με κορυφή της τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, να διδάσκετε ως και ''αληθινός'' Θεός ο Αλλάχ; Τέτοια σύγχυση και τέτοιες ανορθόδοξες πράξεις, μόνο στην Ορθοδοξία δυστυχώς συμβαίνουν, από τους συνήθης Θεολόγους - Αθεολόγητους όπου τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει την εκκλησία μας.  

Με Ιστορική Ματιά..

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία μετράμε περί στα 14 εκατομμύρια Αγίων μαρτύρων. Άγιοι όπου δεν συμβιβάστηκαν, δεν υπέκυψαν, δεν υποτάχτηκαν,  δεν φοβήθηκαν κανένα από τα μαρτύρια τους, διότι έβλεπαν, ένιωθαν, και άκουγαν τον Κύριο μας. Άγιοι όπου ζούσαν και ομολογούσαν Χριστό. 

Η Χώρα μας διέσχισε μία μακρά περίοδο δουλείας τετρακοσίων. Μία μακρά περίοδο Μουσουλμανικής Οθωμανικής δουλείας, όπου έδωσε στην εκκλησία χιλιάδες Νεομάρτυρες, ομολογητές πίστης. Τους αποκεφάλιζαν, τους έκαιγαν, τους βασάνιζαν, λέγοντας τους πως θα τους χάριζαν την ζωή τους ''αν αλλάξετε την Πίστη σας''.. Και κανένας τους δεν το έκανε.

Όπως λοιπόν και τότε, η Πίστη μας δεν μπόρεσε να συμβαδίσει με την πίστη τους, έτσι δεν γίνετε και σήμερα.. Διότι ο Κύριος δίδαξε, την Ειρήνη, την Δικαιοσύνη, και την Αγάπη, ενώ το Ιερό τους βιβλίο διδάσκει το μίσος, και έναν συνεχόμενο και ανελέητο πόλεμο κατά των Χριστιανών( το Βλέπουμε καθ όλη την διάρκεια της Ιστορίας, αλλά ακόμα και σήμερα με τους Τζιχαντιστές)  

ΕΝΤΟΣ της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής; Γιατί; 

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο γεγονός, είναι αυτή η επιμονή της ίδρυσης του τμήματος, ΕΝΤΟΣ της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής; Γιατί; Για να μεταλλαχθεί από Ορθόδοξη σε Θρησκειολογική; Για να περάσει από την Ορθοδοξία στο Οικουμενιστικό πνεύμα της μίας υποτιθέμενης Ειρηνικής( κατά πόσο μπορεί να γίνει αυτό δεν ξέρω από την στιγμή όπου κάποιες θρησκείες δεν γνωρίζουν όρο ''Ειρήνη'') συμβίωσης; Φανταστείτε την ύπαρξη μίας Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής στο κέντρο του Μουσουλμανισμού, δηλαδή στης Σαουδική Αραβία; Ούτε ως σκέψη δεν ευσταθεί, όπως είναι λογικό..

Από την άλλη όπως είναι γνωστό, υπάρχει τμήμα Τουρκικών σπουδών στο Ε.Κ.Π.Α εδώ και αρκετά χρόνια, όπου μέσα σε αυτό γίνετε εκμάθηση της Οθωμανικής- Τουρκικής, και Ισλαμικής Ιστορίας. Ποιο λογικό δεν θα ήταν να γίνονταν σε αυτό το τμήμα ένα είδος Μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, πάνω στο Ισλαμική θρησκεία; Αλλά φυσικά, το ζήτημα μάλλον δεν είναι να δημιουργηθεί ή όχι τμήμα Ισλαμικών Σπουδών( ως ένα αυτόνομο ή ενσωματωμένο σε κάποιο παρόμοιο τμήμα) αλλά η διείσδυση του μέσα στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή!

τελικά..

Εδώ, όπως μπορούμε να καταλάβουμε, το θέμα δεν έχει να κάνει με θέση επιχειρημάτων( αν και υπάρχουν αρκετά όπου να στηρίζουν την άποψη μας, της μη δημιουργία του μέσα στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή).. Έχει να κάνει με θέση πράξεων, και το ποινικό μητρώο της Ισλαμικής Θρησκείας(εξ΄ολοκλήρου) κατά των Ορθοδόξων είναι τεράστιο και βεβαρημένο στο φάσμα των αιώνων, Ιστορικά, πολιτισμικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, ανθρωπολογικά.

Και συνεχίζει να υφίσταται το Ερώτημα..

Έχει μείνει κανείς Ορθόδοξος Θεολόγος εκεί στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου; Οι Φοιτητές, οι ανερχόμενοι Θεολόγοι, τι κάνουν;

Γιώργος Χαρίτος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top