GuidePedia

0
ilialive.gr
figaleia

Ήταν πολύ αγαπητός στα ορεινά χωριά της Φιγαλείας ο πατήρ Κωνσταντίνος ο οποίος μέσα σε λίγα λεπτά έχασε όλη του την περιουσία από την πυρκαγιά που έκαψε ολοσχερώς το δίπατο σπίτι του στον οικισμό Μποικά(Πλατεία) της Τ.Κ Δραγωγίου.

Ο Ιερέας ανήκε στην Αρχιερατική Περιφέρεια Φιγαλείας και τελούσε την Θεία Λειτουργία στα χωρία Περιβόλια και Αρχαία Φιγαλία.

Ωστόσο και στα γειτονικά χωριά ήταν γνωστός για την καλοκαρδοσύνη του και την ευγένειά του και για αυτό ήταν πολύ αγαπητός στους κατοίκους.

Άνθρωπος μόνος δίχως οικογένεια έμενε σε ένα πέτρινο σπίτι με ότι αγαθά είχε και με παρέα φίλους και γνωστούς από το Δραγώγι και τα Περιβόλια.

Πριν λίγες μέρες έβλεπε με δάκρυα στα μάτια το σπίτι του να καίγεται ολοσχερώς. Το μόνο που του έμεινε είναι τα άμφια και μια ομπρέλα.

Την στιγμή που έβλεπε τη περιουσία του να γίνεται στάχτη τον πλησίασε μια γυναίκα από το Δραγώγι και με δάκρυα στα μάτια του παρέδωσε το κλειδί του εξοχικού της για να παραμείνει προσωρινά ο ιερέας.

Στο πλευρό του από τις πρώτες ώρες βρέθηκαν οι κάτοικοι του χωριού Δραγώγι αλλά και των Περιβολίων με σκοπό να του προσφέρουν φαγητό και ρούχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα συγκληθεί εκτάκτως και το ιερατικό συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας & Ολυμπίας μέσα στη βδομάδα με σκοπό να αποφασίσει για την βοήθεια που θα παράσχει προς τον ιερέα.

Επίσης από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και ο δήμαρχος Ζαχάρως - Φιγαλείας κ.Φάμελος αλλά και ο πρώην δήμαρχος κ. Χρονόπουλος (παρά το γεγονός ότι ο οικισμός ανήκει στο δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων), ο οποίος είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιερέα με σκοπό την άμεση βοήθεια και παροχή αγαθών.


Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες και οι δυο θα τον επισκεφθούν αυτές τις μέρες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top