GuidePedia

0


Κείμενο: Λουδάρος Ανδρέας

Με τις μνήμες να γυρίζουν στην τραγική ημέρα που βούλιαξε τον κόσμο σε βαθύ πένθος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Νέα Υόρκη η θεμελίωση του νέου ιερού ναού του Αγίου Νικολάου, στο «Σημείο Μήδεν».

Δεκατρία χρόνια μετά την καταστροφή του πρώτου ναού που έστεκε στη σκιά των δίδυμων πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του ναού «μνημείου της νίκης του καλού έναντι του κακού» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Δημήτριος.

Ο ναός θα είναι μέρος προσευχής, και ηρεμίας «ένα ήρεμο νησί στην καρδιά ενός φουρτουνιασμένου ωκεανού» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Τους θεμέλιους λίθους για την κατασκευή του νέου ναού τοποθέτησαν εξέχοντα μέλη της Ομογένειας, αξιωματούχοι οι οποίοι εργάστηκαν για την επίτευξη του οράματος και φυσικά άνθρωποι οι όποιοι έχασαν συγγενείς τους στα ερείπια.


Τον νεο ναό σχεδίασε ο διάσημο αρχιτέκτονας Σαντιάγκο Καλατράβα, ο οποίος εξέφρασε την μεγάλη του τιμή. «Όταν ξεκίνησα να σχεδιάζω τον ναό αυτό είχα στο νου μου την Αγία Σοφία που για εμένα είναι ο Παρθενώνας της Ορθοδοξίας» είπε ο κ. Καλατράβα.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο βουλευτης κ. Τσάρλς Σούμερ παρομοίασε τον ναό του Αγίου Νικολάου με τον «Φοίνικα που αναγενάται από τις στάχτες του».

Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να δείτε τα τελικά σχέδια και πως ακριβώς θα είναι ο ναός. 




Δημοσίευση σχολίου

 
Top