GuidePedia

0
defence-point.gr


Τη δυσαρέσκειά του έναντι του νέου νόμου που ψηφίστηκε από το ισραηλινό κοινοβούλιο εξέφρασε, μέσω του εκπροσώπου του, ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος.

Ο νέος νόμος διακρίνει πλέον τη παλαιστινιακή μειονότητα του Ισραήλ, σε μουσουλμανική και χριστιανική, αποδίδοντας στη δεύτερη την ονομασία «Αραμαϊκή».

Αν και η πλειοψηφία των χριστιανών κατοίκων του Ισραήλ δεν φαίνεται να διαφωνεί με τις διατάξεις του νέου νόμου, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τον χαρακτηρίζει ως προσπάθεια διχασμού των Παλαιστινίων κατοίκων του Ισραήλ.
Παράλληλα, το Πατριαρχείο αντιτίθεται και στη διάταξη του νόμου που προβλέπει πως οι χριστιανοί κάτοικοι του Ισραήλ θα υπηρετούν στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ο εκπρόσωπος του πατριαρχείου, πατήρ Ισσά Μουσλέχ, είπε πως στόχος της διάταξης είναι ο εσωτερικός διχασμός μεταξύ των Παλαιστινίων, χριστιανών και μουσουλμάνων.

Ο νόμος που ψηφίστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου προβλέπει τον θρησκευτικό διαχωρισμό μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων Αράβων που ζουν στο Ισραήλ.

Η χριστιανική κοινότητα ονομάζεται αραμαϊκή και αποκτά ίδια αντιπροσώπευση στις μειονοτικές συμβουλευτικές επιτροπές στο Ισραήλ.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ίσως και να έπρεπε να αντιδράσει θετικά, αφού οι χριστιανοί, η ομάδα δηλαδή που εκπροσωπεί, αφού δεν εκπροσωπεί τους Παλαιστινίους συνολικά, ένα τουλάχιστον πλεονέκτημα το εξασφαλίζει.

Εκτός κι αν στόχος είναι να εμφανιστεί… αντιστασιακός και προστάτης των Παλαιστινίων, για να αποτινάξει τις κατηγορίες που του είχαν κάποτε προσαφθεί σε διάφορους κύκλους, ότι έπαιζε το παιχνίδι της ισραηλινής κυβέρνησης.


Λόγω έλλειψης ειδικών γνώσεων θα παρακολουθήσουμε τη σχετική δημόσια συζήτηση και θα απευθυνθούμε σε πιο ειδικούς, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιο κρυμμένο μήνυμα στην απόφαση των Ισραηλινών.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top