GuidePedia

0


Φωτογραφίες , βίντεο: Παναγιώτης Μαρσέλος | Κείμενο: Γιώργος Χαρίτος

Ο  Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης επισκέφτηκε εχτές 23 του μηνός το Οικοτροφείο της Αποστολικής διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Παρόν ήταν και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ Ιερώνυμος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής καθώς και πλήθος άλλων Ιερέων.

''Αγαπητέ Κύριε Ιωάννη, πιστεύω ότι μέσα σε λίγες ώρες που βρίσκεστε στην Πατρίδα μας, ότι αισθάνεστε ότι είστε στο Σπίτι σας. Πολλές φορές το αισθανόμαστε και εμείς, ότι είμαστε μία οικογένεια. Πρώτα από όλα γιατί μας συνδέει ο Κύριος Ιησούς Χριστός μας αλλά και οι Λαοί μας μέσα στο διάβα των αιώνων έζησαν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι οικογενειακά συνδεδεμένοι.'' είπε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος.

Εν συνεχεία ο Πατριάρχης αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο είπε '' Νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στο σπίτι μας. Μόλις ξεκινήσαμε από το αεροδρόμιο της Δαμασκού του Λιβάνου γνωρίζαμε καλώς ότι κατευθυνόμαστε προς την πνευματική μας οικογένεια. Και αυτό το αίσθημα ότι ευρισκόμαστε μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους, δεν είναι κάτι το καινούριο. Είναι πολλοί από εμάς και από εκείνους που ήταν πριν από εμάς, όπου με την σειρά τους έζησαν αυτήν την πραγματικότητα.'' 


Τέλος, μίλησε για τον καιρό όπου και ο ίδιος ήταν φοιτητής Θεολογίας, ενός ακόμα τόνισε την σημαντικότητα του Οικοτροφείου, όπου φιλοξενεί τα παιδιά όπου φοιτούν στην Θεολογική Σχολή Αθηνών.

Επίσης με εξαιρετική μελωδία ακούστηκε το ''Θεοτόκε Παρθένε'' να ψάλετε στα Αραβικά! Ακολουθεί επίσης Βίντεο~!

Παρακάτω ακολουθεί εκτενές Φωτογραφικό Υλικό και Βίντεο από τις ομιλίες του Αρχιεπισκόπου και του Πατριάρχη Αντιοχείας.













Δημοσίευση σχολίου

 
Top