GuidePedia

0


Του Γιώργου Θεοχάρη

Εντονες διαμαρτυρίες από πιστούς- Αναγκάστηκε ο κόσμος και πήρε μόνος του την πρωτοβουλία και έψαλλαν τον Εθνικό Υμνο! 

Για πρώτη φορά ύστερα από δεκάδες χρόνια, όπως καταγγέλουν κάτοικοι της ΑΘήνας στοΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ δεν ακούστηκε ο Εθνικός Υμνος μετά το τέλος της Λιτανείας της Αγίας Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου που έγινε στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα παρουσία πλήθους πιστών και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου, της αντιπεραφερειάρχη Αττικής αλλά με την απουσία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη.

Μετά το τέλος της Λιτανείας ακούστηκε από το πλήθος των πιστών ΄΄ Τον Εθνικό Υμνο .......' ' οι Ιερείς και με επικεφαλείς του Ιεράρχες και τους πολιτικούς άρχισε να αποχωρεί προς το εσωτερικό του Ναού του Αγίου Διονυσίου.

Η Συγκινιτική στιγμή : Οι δεκάδες πολίτες που ακολούθησαν την πόμπη άρχισαν μόνοι τους να απαγγέλουν τον Εθνικό Ύμνο,  όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο .Η εκδήλωση της Λιτανείας συνδιοργανώθηκε από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Δήμο της Αθήνας.

Ποίοι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ έλαβαν την απόφαση αυτή ώστε να βγάλουν από το πρόγραμμα τον Εθνικό Υμνο;

Ποιοί είναι εκείνοι οι κύκλοι που δρουν και μέσα στην Αρχιεπισκοπή που καταργούν άρον άρον οτιδήποτε εθνικό;

Μάλιστα από ορισμένους πιστούς ακούστηκε ΄΄ Μασώνοι και στην εκκλησία...΄΄ Δεν υοθετούμε αυτή την φράση αλλά μας προβλημάτισε εντονότατα η απόφαση αυτή.Τελευταίες πληροφορίες που έφθσαν στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ λένε ότι ενώ ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής  είπε στον τελετάρχη του δήμου  για να πούνε τον Εθνικό Υμνο εκείνος αρνήθηκε κατηγορηματικά. Αυτό υποστηρίζουν κύκλοι της Εκκλησίας.

Ευτυχώς μετά από προτροπές πιστών ο πρώην πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής π. Θωμάς Συνοδινός είπε' '' ας τον πούμε εμείς ...΄΄΄

Αντιθέτως ο νύν πρωτοσύγκελος,αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης , απαξιωτικός με τον κόσμο και τους δημοσιογράφους με ένα ύφος εκατό καρδιναλίων που μόνο σε ταπεινό διακονητή του Χριστού δεν παρέπεμπε, απάντησε χαμηλόφωνα στις επίμονες ερωτήσεις πιστών και του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣαναφορικά με το ποιος πήρε αυτή την απόφαση, '' ο δήμος ... ο δήμος΄΄, είπε ενοχοποιητικά! 

Δυστυχώς πρόκειται περί εμπαιγμού από την επίσημη φωνή του Αρχιεπισκόπου να μας λέει ΄΄ ο δήμος΄΄ όταν πρόκειται για την πανήγυρι του Πολιούχου της Αθήνας .

Ο Δήμος ακολουθεί το πρόγραμμα της Αρχιεπισκοπής, απλά συνδιοργανώνει αλλά δεν αποφασίζει.


Ας μας απαντήσουν σοβαρά και επίσημα: Ποιός αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη για την κατάργηση  του Εθνικού Υμνου στον εορτασμό του Πολιούχου της Αθήνας....

Δημοσίευση σχολίου

 
Top