GuidePedia

0
amen.gr



Σπάτα, Σπύρος Παπαγεωργίου

Με κατάνυξη τιμήθηκε σήμερα, Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, η μνήμη του Αγίου Ιεροθέου πρώτου Επισκόπου Αθηνών, στο Ιερό Προσκύνημα Αναστάντος Χριστού στα Σπάτα Αττικής.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Καλογερόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής και προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος, ο οποίος και άγει τα ονομαστήριά του αυτή την ημέρα.
Συλλειτούργησαν μαζί του διάκονοι εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ συμπροσευχήθηκαν στο Ιερό Βήμα ιερείς από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και από Μητροπόλεις της Αττικής.

Τον κήρυγμα ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία των χαρισμάτων στη ζωή των ανθρώπων και στη διακονία της Εκκλησίας, ενώ ευχήθηκε στον εορτάζοντα προϊστάμενο, "ο Άγιος Ιερόθεος να τον σκέπει, να τον φωτίζει και να τον προστατεύει στη διακονία του".

Από την πλευρά του ο εορτάζων π. Ιερόθεος Καλογερόπουλος αφού ευχαρίστησε όλους όσους, κληρικούς, λαϊκούς, συνεργάτες και πνευματικά παιδιά, προσήλθαν για να συμπροσευχηθούν και να του ευχηθούν από κοντά, πρόσθεσε πως "ο άνθρωπος έχοντας αγάπη νιώθει πλήρης εσωτερικά. Όμως χρειάζεται και την φυσική παρουσία των προσώπων για να παίρνει δύναμη και θάρρος για την συνέχεια. Ευχαριστώ τον Θεό για όσα μου έχει δώσει και τα βλέπω και για όσα μου έχει δώσει και δεν τα βλέπω αλλά προσπαθώ να τα αντιληφθώ, χάρις την αγάπη σας".


Τέλος δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος, που γέμισε το Ναό για να ευχηθεί στον αγαπητό και σεμνό πατέρα Ιερόθεο.



Δημοσίευση σχολίου

 
Top