GuidePedia

0
ecclesia.gr



Στον εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με αφορμή την εορτή του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, Επισκόπου και Πολιούχου των Αθηνών.

Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Μαραθώνος κ. Μελίτωνας, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και οι Επίσκοποι Νεοχωρίου Παύλος, Σαλώνων κ. Αντώνιος, Θαυμακού κ. Ιάκωβος και οι Επίσκοποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αβύδου κ. Κύριλλος και Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος.

Για τη ζωή και το έργο του Αγίου Διονυσίου μίλησε ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος.

Ανέφερε, επίσης, πως "η εν Χριστώ ζωή δεν είναι η παραδοχή και τυφλή υπακοή σε όρους και κανόνες, ούτε τα έργα του νόμου, αλλά τα έργα που προσελκύουν την Θεία χάρη του Θεού και κορυφώνονται με τη συμμετοχή μας στην μυστηριακή και λατρευτική πράξη της Εκκλησίας. Ο σύγχρονος άνθρωπος αγνοεί ή δεν θέλει να μάθει πως η μεταμόρφωση, η αναστήλωση και η ανάσταση της ζωής του και του κόσμου ολοκληρώνεται στην Εκκλησία με την εν Χριστώ ζωή".

Ο Άγιος Ιερομάρτυρας Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, είναι ο πολιούχος Άγιος των Αθηνών.

Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 3 Οκτωβρίου, ενώ είναι προστάτης των Δικαστικών και του Δικαστικού Σώματος.

Ο Ναός του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι είναι σχεδιασμένος από τον αρχιτέκτονα και αρχαιολόγο Αναστάσιο Ορλάνδο.


Η διακόσμηση του Ναού είναι έργο του αρχιτέκτονα Γεωργίου Νομικού, ενώ η αγιογράφηση του εσωτερικού έγινε από το ζωγράφο Σπύρο Βασιλείου.











Δημοσίευση σχολίου

 
Top