GuidePedia

0
Ο Ψευδοπατριάρχης Φιλάρετος

Του Γιώργου Χαρίτου

Κυκλοφορεί μία είδηση σε πολλά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης όπου αναφέρει πως ο ''Πατριάρχης Ουκρανίας Φιλάρετος κάνει δηλώσεις κατά του Ρώσου Προέδρου Πούτιν''. Πάνω σε αυτήν την είδηση πολλοί, βρήκαν πάτημα κατηγορώντας την Ορθόδοξη Εκκλησία και εξαπολύοντας ύβρης εναντίων της. 

Μόνο που όλα αυτά τα διαδικτυακά μέσα, όπου ψάχνουν λαβράκια, ξέχασαν να αναφέρουν πως ο δήθεν Πατριάρχης Φιλάρετος δεν είναι ο κανονικός πατριάρχης Ουκρανίας όπως επίσης δεν είναι αναγνωρισμένος από καμία Ορθόδοξη Εκκλησία( Αφού καταρχήν δεν υπάρχει Πατριαρχείο Ουκρανίας) αλλά πως είναι ένας σχηματικός ο οποίος αποκόπηκε από την Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρωσίας αποβλέποντας στην δημιουργία μίας Εθνικής Εκκλησίας με την βοήθεια πάντα των ακραίων Ουκρανών εθνικιστών.

on our
Ο Κανονικός Μητροπολίτης
Κιέβου και πάσης
Ουκρανίας Ονούφριος 
Προς ενημέρωση, υπάρχει η Ορθόδοξη Μητρόπολη Ουκρανίας όπου ο Κανονικός μητροπολίτης είναι ο Ονούφριος ο οποίος και είναι διορισμένος από το Πατριαρχείο Μόσχας όπου και ανήκει πνευματικά η Μητρόπολη αυτή.








Ακολουθεί η είδηση όπου διαδίδεστε, αντιγράφοντας από defencenet.gr


«Με μεγάλη μου θλίψη πρέπει να πω τώρα δημοσίως ότι ανάμεσα στους ηγέτες του κόσμου...έχει εμφανιστεί ένας νέος Κάιν, όχι λόγω του ονόματός του, αλλά λόγω των πράξεών του», είπε ο Φιλάρετος επικαλούμενος τον βιβλικό χαρακτήρα που σκότωσε τον αδελφό του Άβελ.
Η ανακοίνωσή του τιτλοφορείται «Νέος Κάιν» και δόθηκε στη δημοσιότητα κατά την σημερινή πρώτη ημέρα της εκεχειρίας ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές.
«Αυτός ο ηγέτης ψεύδεται με κυνικό τρόπο όταν λέει ότι η χώρα του δεν είναι μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, παρότι έκανε τα πάντα για να υποδαυλίσει και να συντηρήσει τη σύγκρουση», πρόσθεσε ο πατριάρχης.
Όπως ανέφερε, ο Πούτιν «αυτοαποκαλείται αδελφός του ουκρανικού λαού, αλλά στην ουσία και σύμφωνα με τις ενέργειές του, έχει γίνει ο νέος Κάιν προκαλώντας αιματοχυσία στους αδελφούς του και εμπλέκοντας όλο τον κόσμο με ψέματα.
Η «Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία» (πατριαρχείο Κίεβου) αποσπάστηκε το 1992 από το ρωσικό πατριαρχείο, ύστερα από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας. Πλέον αυτός ο πατριάρχης ακολουθεί πιστά τη ΝΤΠ (Νέα Τάξη Πραγμάτων) κατά του Πούτιν, αλλά και τους παράνομα εκλεγμένους νεοναζί του Κιέβου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top