GuidePedia

0
olasthnforaa.blogspot.gr

Η Ιστοσελίδα μας ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.GR σε συνεργασία με την Ι.Μονή Αγίας Κυριακής Σερρών σας προτείνει τα παραπάνω εικονιζόμενα δύο βιβλία, δύο βιβλία αρκετά εξαιρετικά και αρκετά ωφέλημα για την ψυχή του κάθε ανθρώπου, μικρού και μεγάλου, παιδιού και γονιού... 

Επιπλέον είναι σε αρκετά προσιτές τιμές, ενώ ακόμα με κάθε αγορά τους βοηθάμε στην ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής Αλιστράτης Σερρών όπου όπως είπαμε σε προηγούμενο άρθρο( δείτε εδώ)  μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα αφού έχει λίγους μήνες που επαναλειτουργεί. Ολόκληρο το ποσό που θα μαζευτεί από την πώληση των βιβλίων θα πάει αποκλειστικά  και μόνο εκεί..  Ακολουθούν περιλήψεις για τα παραπάνω δύο βιβλία.. 

Αξίζει να επισημάνουμε ότι τα δύο αυτά βιβλία τα έχει συγγράψει η Γερόντισσα της Ιεράς Μονής, Μοναχή Νικόδημη Καλένη.. ( Για παραγγελίες κοιτάξτε στο τέλος του άρθρου)

Ακολουθεί η πρώτη περίληψη του Βιβλίου ''Αθωνικές Διηγήσεις''

''Αθωνικές Διηγήσεις''


Αφιερώνεται στους Σκοπούς των ορθόδοξων Μοναχών και Μοναχές Που Έμειναν Σταθεροί Στον Ουράνιο Στόχο τους. Το Άγιον Όρος αποτελεί για όλους τους ορθόδοξους σημείο αναφοράς της γνήσιας πνευματικότητας και αληθινής βίωσης της μοναχικής πολιτείας. Είναι τόπος εκλεγμένος από την Παναγία ,όπου και αναφέρεται ως Γερόντισσα κι έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο να αγιάζονται οι ψυχές οι οποίες καταφεύγουν εκεί με σκοπό να μονάσουν. Έτσι οι Αγιορείτες μοναχοί, κατά το πλείστον, αποτελούν εγγύηση ορθότητας της γνώμης και φωτισμένης σκέψης.

Τα κηρύγματα τους ανά την Ελλάδα στηρίζουν ψυχές που ποθούν τα θεια κι αναπτερώνουν αδύναμους κι απελπισμένους. Το βιβλίο αυτό αποτελείται από μικρές ιστορίες οι οποίες σταχυολογήθηκαν από ομιλίες Αγιορειτών Πατέρων και Ιεροδιδασκάλων γι'αυτο λέγονται Αθωνικές ,δηλαδή του Άθω, του Αγίου Όρους. Οι σύντομες αυτές διηγήσεις περιέχουν θαύματα και διδακτικά γεγονότα από το περιβόλι της Παναγίας μας. Τα ονόματα και τα περιστατικά επιλέχτηκαν τυχαία μόνο και μόνο για ν' αποδώσουν το κεντρικό νόημα.  

Έκανα το λογισμό πράξη ,να συνταχθούν αυτές οι ιστορίες σ'ενα τεύχος ,καθότι αγαπήθηκαν πολύ τόσο από εμένα όσο κι από νεανικές συντροφιές και συνάξεις όπου τις χρησιμοποίησα ως ωφέλιμα παραδείγματα. Το βιβλίο είναι γραμμένο και εικονογραφημένο απλά ώστε να προσεγγίζει όλες τις ηλικίες. 


Συγχρόνως, όμως ,περιέχει αναφορές και χωρία της Αγίας Γραφής και είναι εμπλουτισμένο με τις αξίες των μυστηρίων κι άλλων θεολογικών θεμάτων, όπως ή σωστή απόδοση του σταυρού. Επίσης είναι συναγμένα κάποια μοναστικά ψαλμοτράγουδα τα οποία δίνουν μια πιο Εύχαρη νότα. Απώτερος στόχος αυτου του βιβλίου είναι να προσφέρει ωφέλεια και μια πρώτη επαφή των παιδικών ψυχών με το <<Περιβόλι της Παναγίας >>.Δίνει , όμως και πνευματικά εναύσματα απευθυνόμενο σε καλοπροαίρετες ψυχές που από μικρές διηγήσεις αντλούν δύναμη για υψηλούς αγώνες. Ευχαριστώ τον σεβαστό μου Γέροντα πατέρα Χριστόδουλο Οσιολογιοτατον Αρχιμανδρίτη και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Άγιον Όρος ,δια την ευλογία του στην συγγραφή του ταπεινό τούτου επιπονηματος και στη ζωή μου γενικότερα. 


Ακολουθεί η δεύτερη περίληψη του Βιβλίου ''Παναγία, η μητέρα Όλων''

Αφιερώνεται σ'όλους αυτούς που Μεγαλώνοντας Μένουν για πάντα παιδιά . Ή ζωή της Παναγίας μας είναι μια ουράνια πορεία, παράδειγμα προς μίμηση για τον καθένα μας. Ή ιερή μορφή της συναρπάζει όλους μας. Σ'αυτο το βιβλίο παρουσιάζονται τα γεγονότα που συνδέονται με το πρόσωπο της. Είναι μάλιστα πολύ απλά γραμμένα, προκειμένου να είναι κατανοητά από κάθε ηλικία. Επειδή γίνεται μια προσπάθεια να πλησιάζουμε με σεβασμό, την αντίληψη των παιδιών ,στηριζόμενοι στις αλήθειες του Ευαγγελίου και την Παράδοση των Πατλερων, γι' αυτό είναι ανάλογη κι ή εικονογράφηση. Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας, που βομβαρδιζωνται απ' όλα τα σύγχρονα μέσα, να γνωρίσουν το γλυκύτατο πρόσωπο της Παναγίας απολαμβάνοντας κι εσείς μαζί τους την αγία ιστορία. 

Για παραγγελίες αλλά και πληροφορίες μην διστάσετε να απευθυνθείτε στα παρακάτω
Για email: nikodimi.m@gmail.com

Για κινητό: 6982463016 

Για Σταθερό: 2324031499




Δημοσίευση σχολίου

 
Top