GuidePedia

0
Olasthnforaa.blogspot.gr



Φωτογραφίες : Γιώργος Χαρίτος

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ετελέσθει σήμερα Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου εις τον Ι.Ναό Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδώρητου και με την συμμετοχή Πλειάδας Ιερέων με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών από την εκδημία της μακαριστής Αικατερίνης, μητέρας του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτου π. Συμεών Συναδινού.

 Στην Θεία λειτουργία και στο τελεσθέν ακολούθως Ιερό μνημόσυνο πλήθος κόσμου με επικεφαλή τον Δήμαρχο Δάφνης – Υμηττού κ. Μιχ. Σταυριανουδάκη, το Δημοτικό συμβούλιο και τις αρχές της πόλεως, ένωσαν τις προσευχές τους για την ανάπαυση μίας δυναμικής αληθινής, ανεπιτήδευτης, πρόσχαρης και προπάντων βαθειάς πιστής Χριστιανής μητέρας που με κόπους και πόνους μεγάλωσε τα παιδιά της.

Λίγα λόγια για την Μακαριστή κ. Αικατερίνη, Μητέρα του π. Συμεών Συναδινού

Ο Κόσμος μας είναι σαν μία απέραντη ακρογιαλιά με αναρίθμητα πετράδια, άλλα μικρά και άλλα μεγάλα. Κάπου-Κάπου ο Κύριος της Ζωής και του Θανάτου αγναντεύοντας την ανθρώπινη αυτή ακρογιαλιά διαλέγει τις πιο όμορφες, τις πιο σμιλεμένες ψυχές και τις τοποθετεί στο Ακρογιάλι της Επουρανίου βασιλείας του, όπου προσφέρει την αστείρευτη αγάπη Του και την Θεία μακαριότητα της Κοινωνίας Του. Αυτό έγινε και το βράδυ της 29ης Σεπτεμβρίου του 2011 όπου ‘’κάλεσε’’ ‘’Εκ του Θανάτου εις την Ζωήν’’(Ιωάν. 5,24) την αδελφή μας Αικατερίνη, μόλις 64 ετών, μητέρα του αρχιμανδρίτη π. Συμενών Συναδινού.

Δυναμική, ευθύς, αληθινή, ανεπιτήδευτη, ήξερε καλά να λέει τα πράγματα με το όνομα τους, γελαστή, πρόσχαρη, ανεκτική και πάντα συγχωρητική γι’αυτούς που την πίκραναν και την έκαναν να πονέση. Ήξερε να απολαμβάνει κάθε ευλογία του Θεού στην ζωή της από μικροχαρές της καθημερινότητας ως τις πιο μεγάλες ευεργεσίες στην οικογένεια της και προ πάντων στα παιδιά της π. Συμεών και Ελένη  που με τόσες θυσίες και αγώνες μεγάλωσε και στήριξε. Με τον ίδιο όμως τρόπο δέχονταν και τις δοκιμασίες τους πειρασμούς και τέλος την ασθένεια της για να εφαρμοστή ο Παύλειος Λόγος ‘’Η Γαρ δύναμις μου εν ασθενεία τελειούται’’( Κορινθ. Β’ 12,9) δεν συμβιβάστηκε ποτέ με τα υποτυπώδη δικαιώματα της παροπλισμένης ανήμπορης καρκινοπαθούς. Προαισθάνθηκε το τέλος της, κατά την τελευταία εισαγωγή και επταήμερη νοσηλεία της στο ‘’Υγεία’’ όπου παρά τις φιλότιμες, υπεράνθρωπες συγκινητικές προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών της, ο Κύριος είχε δρομολογήσει την κλήση της για τον Ουρανό. Λίγο πριν πέσει σε ημικωματώδη κατάσταση, ζήτησε επειγόντων την τέλεση του Ιερού Ευχελαίου αλλά και να εφοδιαστεί για το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα, με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, μετά ευχαρίστησε χαμογελαστή τους συνεφημέριους της Εκκλησίας του γιού της γι’αυτήν την ευλογία και τιμή που έλαβε την αγάπης της Μητέρας Εκκλησίας. Η Εξόδιος ακολουθία της εψάλη πανδήμος εις τον Ι.Ναό Ζωοδόχου Πηγής το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου 2011, προεξάρχοντος του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου με την παρουσία Σεβ. Μητροπολιτών δεκάδων κληρικών, Μοναστικών αδελφοτήτων, δημοτικών και πολιτικών αρχών και τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών. Η Ταφή πραγματοποιήθηκε με κάθε τιμή σε οικογενειακό τάφο στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών.

Είθε η μνήμη αυτής να είναι Αιώνια.











Δημοσίευση σχολίου

 
Top