GuidePedia

0
kalabriton-23

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από της λειτουργίας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014 συναυλία παραδοσιακών τραγουδιών υπό την διεύθυνση του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρήστου Κυριακοπούλου.

Η χορωδία απέδωσε δημοτικά τραγούδια της Πελοποννήσου με ποικίλο περιεχόμενο (εθνικό, κοινωνικό κλπ.).

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ευχαρίστησε τον π. Χρήστο και τους συντελεστές για την όμορφη βραδιά και του προσέφερε μια εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης.

Μετά το πέρας της συναυλίας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο τίμησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο για την 35ετή ποιμαντορική διακονία του.

Το έργο και την προσφορά του Σεβασμιωτάτου εξήρε ο κ. Παναγιώτης Αχιλλιάς.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προσέφερε στον Σεβασμιώτατο τιμητική πλακέτα, την οποία επέδωσε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Λιακόπουλος.

Εκπροσωπώντας το λαό της Αιγιαλείας, ο νέος Δήμαρχος της πόλεως κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την διακονία του και του προσέφερε ένα χρυσό στεφάνι, αντίγραφο εκθέματος του Αρχαιολογικού Μουσείου, ενώ επίσης λόγους ευχαριστίας απηύθυνε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.


Ο Σεβασμιώτατος παρέλαβε τα δώρα εμφανώς συγκινημένος και μίλησε για τη δεινή κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας και κάλεσε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα να αγωνιστεί για τη σωτηρία της Πατρίδος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top