GuidePedia

0
H ΔΙΣ οφείλει να πάρει θέση για το αντιρατσιστικό

Του Μάνου Χατζηγιάννη 

"Ομοβροντία" επιστολών προς τον πρωθυπουργό και οργισμένες αντιδράσεις ολοένα και περισσοτέρων Ιεραρχών "γέννησε" τις τελευταίες μέρες το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο φαίνεται για λίγο τουλάχιστον να μπαίνει στο συρτάρι με την προσωρινή αναβολή της συζήτησης στη Βουλή. 

Η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι Δεσπότες είναι πολύ σκληρή. Οι Μητροπολίτες Πειραιώς, Κονίτσης, Γόρτυνος, Κυθήρων, Αιτωλίας και Μεσογαίας είτε με επιστολές τους είτε με δηλώσεις τους στηλιτεύουν όσα αναφέρονται στο εν λόγω νομοθέτημα κάνοντας λόγο ακόμη και για στυγνή δικτατορία και κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης! Κι ακόμη δεν έχει βγάλει ανακοίνωση ο Αμβρόσιος, ο οποίος πάντως πρώτος είχε αντιδράσει κάθε φορά που η κυβέρνηση επιχειρούσε να επαναφέρει το αντιρατσιστικό στη Βουλή. 

Οι Ιεράρχες ιδιαίτερα στέκονται στο θέμα της αναγνώρισης των γενοκτονιών και στις αναφορές προς τους ομοφυλόφιλους. Παραπέμποντας σε πατερικά κείμενα αναρωτιούνται αν ρατσιστές νοούνται βάσει των προβλέψεων του νομοσχεδίου ο Ευαγγελιστής Ιωάννης και ο Απόστολος Παύλος! 

Το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, κατά συνέπειαν η Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεδριάζει από την προσεχή Δευτέρα 25 έως και την Τετάρτη 27 Αυγούστου δεν έχει το δικαίωμα να...παρακάμψει το ζήτημα. Οφείλει να λάβει ξεκάθαρη θέση! Αναλυτική θέση με επίσημη ανακοίνωση, γιατί τελευταία οι ιθύνοντες της ΔΙΣ "ξεχνούν" να βγάζουν έστω τις τυπικές ανακοινώσεις, που έβγαζαν κάποτε για όσα διαδραματίζονται στις συνεδριάσεις με αποτέλεσμα να δίνεται η εικόνα "βατικάνειου κονκλάβιου" από την τόση μυστικοπάθεια!


Επομένως αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και βέβαια εννοείαι χωρίς... διπλωματική γλώσσα, αλλά με σαφήνεια και αποφασιστικότητα. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top