GuidePedia

0

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας με αφορμή το αντιρατσιστικό μετά το χθεσινό άδειασμα της ΔΙΣ στους Ιεράρχες που αντέδρασαν. Άδειασμα, που όσο κι αν κάποιοι ήθελαν χθες να μην το βλέπουν, είναι εξόφθαλμο και δυστυχώς διχάζει την Εκκλησία σε δύο στρατόπεδα, τους "αντιρατσιστικομάχους" και τους "αντιρατσιστικολάτρες" !

Για "παραφωνίες" και "extreme καταστάσεις", καθώς και για συμπεριφoρές διχαστικές και πολωτικές έκανε λόγο πριν από λιγο στο πρωινό ενημερωτικό μγκαζίνο του MEGA ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος με αφορμή το θέμα του αντιρατσιστκού νομοσχεδίου. 

Υπεραμύνθηκε της στάσης της Ιεράς Συνόδου, η οποία διατυπώθηκε με τη χθεσινή θετικά διακείμενη προς το νομοθέτημα ανακοίνωση, και σχολίασε πως "κάποιες από τις τοποθετήσεις Ιεραρχών (από όσους μίλησαν για το νομοσχέδιο) ήταν μακράν του περιεχομένου του ν/σ. Δεν το διάβασαν!"....

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόστομο η Σύνοδος τοποθετήθηκε ορθά και η ανακοίνωσή της είναι "στο πνεύμα του Ευαγγελίου και επ΄ ωφελεία του ποιμνίου"...

"Ελευθερία είναι να σέβομαι τον άλλον, να θυσιάζομαι και να προσφέρω" τόνισε ο Μητροπολίτης ενώ κατηγόρησε για λαϊκισμό όσους αντιδρούν. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο οι Ιεράρχες που αντέδρασαν να είχαν πολιτική καθοδήγηση!!!! 

"Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποινικοποίηση της γνώμης της Εκκλησίας. Κινδυνολογούμε φτιάχνοντας ψεύτικες καταστάσεις που εξυπηρετούν άλλα πράγματα" επισήμανε. 


Τέλος σημείωσε πως σχεδόν όλες οι παρατηρήσεις που έκανε η Εκκλησία από το 2001 για το νομοσχέδιο συμπερίληφθηκαν στο νέο ν/σ. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top