GuidePedia

0
niksothropoulos.wordpress.com

Ο πρώτος πόθος του μακαριστού Νικολάου Σωτηρόπουλου ήταν να επανδρωθεί με περισσότερους ανθρώπους που έχουν ορθόδοξα και ιεραποστολικά ιδεώδη, η Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα του π. Αυγουστίνου«Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» και να συνεχίσει να διατηρεί τον ιεραποστολικό και αγωνιστικό της χαρακτήρα, όπως ήθελε και ο μακαριστός π. Αυγουστίνος. 

Ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος ήταν στύλος της ΣΤΑΥΡΟΣ περιοδικο Ορθόδοξης Ιεραποστολικής και Αγωνιστικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου και αγωνίστηκε τιτάνια πρώτος αυτός, μαζί με τον ομολογητή θεολόγο κ. Σωτήριο Ευσταθίου και μαζί με τα άλλα ιεραποστολικά πρόσωπα της Αδελφότητας που τελικά έμειναν στην Αδελφότητα, για να κρατήσει η Αδελφότητα τον ιεραποστολικό και αγωνιστικό χαρακτήρα της σε θέματα Πίστεως και ηθικής και αρχών. 

Ο αγώνας του μάλιστα στέφθηκε με νίκη.

 Αυτό ήθελε και ο π. Αυγουστίνος και αυτό εξέφρασε στον κ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο όταν ήταν σε βαθύτατο γήρας, όταν κάποιοι πίεζαν αφόρητα τον υπέργηρο π. Αυγουστίνο όταν ήταν σε βαθύτατο γήρας και με εξασθενημένη βούληση, να την κάνει Μοναστήρι όχι αγωνιστικό, αλλά Μοναστήρι χωρίς αγωνιστικότητα, «λαπαδίστικο» όπως έλεγε ακριβώς ο ίδιος ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος! Αυτά έχει πει από το θρυλικό Βήμα της Αδελφότητας ο ίδιος ο Νικολάος Σωτηρόπουλος. Eπεξηγούμε ότι τα Μοναστήρια τα ευλογημένα και σωστά που οι μοναχοί έχουν αυστηρά ορθόδοξο πνεύμα και αναλώνονται σωστά στην άσκηση και στην προσευχή και αγαπούν τους αγωνιστές της Πίστεως, ακόμα και αν δεν αγωνίζονται φανερά, και ιδίως τα άγια και καλά Μοναστήρια που υπάρχουν και άγιοι μοναχοί και ηγούμενοι, χαρισματούχοι, τα σεβόταν και τα επαινούσε πολύ και προσέτρεχε εκεί πολλές φορές για να πάρει δυνάμεις. Όμως Μοναστήρια νοσηρά και «λαπαδίστικα» με νοσηρούς και μωροφιλόδοξους γεροντισμούς και άλλες νοσηρότητες δεν τα ήθελε με τίποτα.



Ο δεύτερος ειδικότερος πόθος του, ήταν να πολεμήσει τον σατανικό οικουμενισμό, την πιο χειρότερη αίρεση της εποχής μας. Λέμε ειδικότερος γιατί περιέχεται μέσα στον αγωνιστικό χαρακτήρα της Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου. Όπως έγραψε και ο ίδιος ο αείμνηστος Νικόλαος Σωτηρόπουλος και  είπε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «HELLAS FM», την Άνοιξη του 2014, και ο θεολόγος κ. Γεώργιος Βλαχογιάννης, πολύ στενός συνεργάτης του, όταν ήταν άρρωστος σε Νοσοκομείο ο αείμνηστος Ομολογητής Νικόλαος Σωτηρόπουλος, ότι ήθελε να μείνει στη γη για 3 ακόμα χρόνια για να πολεμήσει την παναίρεση του Οικουμενισμού και να φύγει. Ο αείμνηστος Νικόλαος Σωτηρόπουλος δεν μπόρεσε να ξαναμίλησει στο ραδιοφωνικό σταθμό από τότε λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, όμως τώρα χαίρεται τη χαρά του Παραδείσου!

Δημοσίευση σχολίου

 
Top