GuidePedia

0
vima-news.blogspot.gr
Πατρών Χρυσόστομος

"Επικατάρατος όποιος δεν τιμά την Παναγία" ανέφερε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος κατά την Ιερά Παράκληση στον Ιερό Ναό Θεοτόκου Μετζένας. Αναφέρθηκε επίσης στο Άγιον Όρος και στην Παναγία, ενώ αναλύοντας τα χαρίσματα της Παναγίας υπέδειξε και τον δρόμο της αρετής για να μιμηθούμε την Θεοτόκο!  

Αναφέρθηκε στο θέμα του εκκλησιασμού κι άσκησε δριμεία κριτική:  "Πάω στον Άγιον Ανδρέα και μέχρι τις 9.30 δεν είναι κανένας. Θέλουμε να αναπαυθούμε περισσότερο και στην Εκκλησία πάμε μόνο στις Δοξολογίες" και συμπλήρωσε "Είμαστε της ήσσονος προσπαθείας"

Αναφέρθηκε και στην κρίση και είπε πως δεν τον απασχολεί το οικονομικό θέμα, "Αυτό θα περάσει" είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: "Που πάει αυτός ο λαός που έχασε τις ρίζες του;" και έφερε ένα παράδειγμα κοντινού χωριού που πήγε πρόσφατα και είδε σχεδόν όλα τα σπίτια πουλημένα σε Γερμανούς. 

"Χάσαμε την πνευματική μας ταυτότητα ως Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί" κατέληξε.

Απόλυτα σωστά αυτά που είπε ο Μητροπολίτης Πατρών αφού ο περισσότερος κόσμος στις μεγάλες εορτές του έτους δεν πάει να τιμήσει το πρόσωπο το οποίο εορτάζει αλλά καθαρά να κουτσομπολέψει να κατακρίνει και να έχει μια σχέση συναλλαγής με τον Θεό κι όχι αγάπης.


Δείτε το βίντεο με το κήρυγμα του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου

Δημοσίευση σχολίου

 
Top